Mastercard transmite că scoate din uz cardurile cu bandă magnetică.
Mastercard anunță că va scoate din uz benzile magnetice ale cardurilor de debit și credit în următorul deceniu, fiindcă industria migrează către alternative mai sigure și convenabile precum cipurile și plățile contactless.
Conform The Verge, compania va fi prima rețea de plăți care va renunța la tehnologia care datează de șase decenii. Mastercard a adăugat că tranziția va începe în 2024, când regiuni precum Europa nu vor mai cere obligatoriu banda. Este de menționat faptul că în Europa, de exemplu, cipurile sunt mult mai folosite decât benzile magnetice.
În Statele Unite ale Americii, unde implementarea sistemelor de plată cu cipul a fost mai lentă, tranziția va începe nu mai devreme de 2027. Din 2029, niciun card nou Mastercard nu va mai avea benzi magnetice, iar acestea vor fi eliminate total în 2033.
Chiar dacă cardurile cu cip sunt succesorul benzilor magnetice, Mastercard mai transmite că plățile contactless, care pot fi făcute fie cu cardul, fie digital cu ajutorul smartphone-urilor moderne, au devenit tot mai populare în timpul pandemiei. Cuantumul tranzacțiilor contactless a crescut cu un miliar în primul trimestru al anului acestuia față de aceeași perioadă din 2020. La nivel global, 45% din tranzacțiile fizice din al doilea trimestru al anului au fost contactless.
Mastercard și alte patru companii au fost acuzate în luna martie 2021 că au înființat un cartel pentru a reduce competiția de pe piața cardurilor preplătite de ajutor social, în Marea Britanie.
Conform BBC, Allpay, PFS, Sulion și APS au făcut mânării pentru a distribui ajutorul social oferit de autoritățile locale. Organele de reglementare a sistemelor de plată din Marea Britanie a spus că vreme de șase ani firmele sau înțeles să nu-și fure clienții sau să se întreacă la licitații. Mastercard și alte două firme au recunoscut că au fost implicate în schemă și vor plăti până la 37 milioane euro despăgubiri.
Sistemul a fost creat în așa fel încât firmele ajutau autoritățile locale să ofere carduri preplătite persoanelor fără adăpost, victimelor violenței domestice sau refugiaților. Mastercard a operat sistemele de plată și a finanțat un forum unde furnizorii de carduri se întâlneau cu potențiali clienți și reciproc. Din 2012 până în 2018, aceștia s-au înțeles să nu-și fure clienții.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu