Măștile de protecție au viermi în ele? Fizicianul Cristian Presură demontează mitul care s-a viralizat în mediul online. VIDEO

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Fizicianul Cristian Presură a demontat un mit care s-a viralizat în mediul online.

Informația potrivit căreia măștile de protecție ar conține viermi s-a viralizat pe rețelele de socializare, după ce un internaut a făcut un "experiment" în care a pus o mască deasupra unei oale cu apă fiartă, care elimină aburi. El susținea că astfel este reprodusă respirația umană și a filmat în tot acest timp masca de aproape. Ceea ce se vedea mișcând deasupra măștii, potrivit lui, erau "paraziți", "nanotehnologie". Conspiraționiștii au distribuit intens imaginile în mediul online, iar fizicianul Cristian Presură  a decis să repete așa zisul "experiment" al tânărului, doar că filmat totul printr-un microscop. 

Youtube video image

El a arătat astfel că "paraziții" sunt de fapt scame din material. Acestea, atunci când sunt supuse unui curent de aburi, se mișcă, iar când nu sunt supuse aburilor nu se mișcă. Pentru a explica mai bine, fizicianul a folosit ulterior și un prosop din bumbac, iar rezultatul a fost același. Cu toate că a demontat mitul, întrebările internauților au continuat să apară. Oamenii erau curioși să afle dacă aceste scame sunt periculoase, așa că fizicianul a explicat și acest lucru.

"M-am uitat cu atenție la o masca noua pe partea interioara și am găsit scame pe ea. Imaginea de mai jos este un astfel de exemplu. Zona asta se vedea și cu ochiul liber ca un punct, atrăgea atenția. Scamele sunt de tipuri diferite. Părerea mea este că nu sunt periculoase, pentru că inhalăm astfel de scame mici și atunci când ne punem haine pe noi sau când aerul din cameră nu e aerisit. Ele apar în procesul de fabricare și ambalare, așa cum găsim pe unele ambalaje alimentare "poate conține urme de.." Dar e nevoie de vocile specialiștilor în fabricarea textilelor.", a scris fizicianul într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel