Măsura absolut inexplicabilă pe care vrea să o ia Guvernul. Este fără precedent în lume. Era cea mai sigură investiție

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Statul ajunge să nu se mai diferențieze de bănci. Dincolo de lipsa de predictibilitate, vorbim și despre o impozitare identică, una care ridică semne de întrebare românilor cu economii. 

”Pentru cei care-și doresc o siguranță cât mai mare, sunt titlurile de stat, care-ți oferă niște dobânzi destul de bune, 7-8%, care, din punctul meu de vedere, reprezintă o variantă optimă în actuala situație economică” spunea economistul Adrian Negrescu despre direcțiile de investiții, într-un interviu DCNews. 

Citește mai mult aici: EXCLUSIV  În ce să investești pentru a-ți pune banii în siguranță. Adrian Negrescu: Va valora cu 30% mai mult

Astăzi, aflăm însă că Guvernul condus de Marcel Ciolacu are de gând să-și asume o măsură fără precedent în lume, respectiv că taxeze cu 10% dobânzile din obligațiunile de stat. 

Citește aici: Măsuri fiscale. Iancu Guda arată lucrurile foarte bune, normalitățile și merele otrăvite din Ordonanța lui Marcel Ciolacu. ”O ciudățenie fără precedent”

”Câștigurile din titlurile de stat nu se impozitează, pe când depozitele bancare, cu dobândă, se impozitează” mai spunea Adrian Negrescu. 

Cu 10% impozitează statul și suma câștigată din dobânda depozitului bancar. Din 2023, însă, la sume mai mari de 6 salarii minime pe economie, în cazul depozitului bancar, se mai plătesc încă 10% contribuție la asigurările sociale de sănătate (CASS). 

Vezi aici mai mult: EXCLUSIV  Diferența majoră între titlurile de stat și depozitele la termen. Schimbarea din 2023 care te costă

Dacă ne uităm că, de exemplu, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans, putem anticipa o adevărată criză dacă statul chiar are de gând să introducă acest impozit, la fel ca la bănci. Să nu uităm criza generată de retragerea economiilor în euro din bănci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel