EXCLUSIV  Măsuri care vizează toți angajații MAI. Despescu: Test obligatoriu. Cine nu se supune... ne pare rău. Nu putem fi colegi / video

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a venit cu precizări importante privitoare la testele la care vor fi supuse cadrele instituției la încadrarea în muncă și pe parcursul desfășurării activității.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, la emisiunea „Culisele Justiției“, Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a vorbit despre testele la care vor fi supuse cadrele instituției la încadrarea în muncă și pe parcursul desfășurării activității.

„Veștile proaste, eu aș spune că sunt normale, se referă la niște verificări și controale în plus pentru cei care vor să intre în MAI, dar, totodată, niște controale anuale mult mai amănunțite, precum testul poligraf, dacă există anumite suspiciuni (în cazul tuturor cadrelor)“, a spus jurnalista Laura Duță.

„Pentru a asigura o integritate la nivelul personalului MAI, am propus câteva măsuri. Nu sunt foarte multe, dar pentru noi, astfel de cazuri sunt de neacceptat. Astfel de situații aruncă foarte mult noroi pe munca celor din prima linie, pe munca celor mulți. De aceea venim cu un test obligatoriu la intrarea în MAI, plus obligația ca anual , în cadrul instituției, să fie supus unui test antidrog

De asemenea, în timpul serviciului, când sunt date privitoare la comportament, angajatul trebuie să se supună acestor teste, iar în anumite cazuri putem să aplicăm chiar testul poligraf. Propunerea legislativă, dacă se va concretiza, va fi pusă în practică!

Prin toate aceste măsuri vrem aă avem o posibilitate de a identifica abateri de la norme. Există și scenarii când un coleg s-ar putea să nu accepte. De aceea venim și cu o modificare de statut și introducem instituția suspendării din funcție o perioadă determinată. Dacă respectivul coleg nu dorește, este pus la dispoziție, există o procedură pe care vrem să o reglementăm în amănunt, iar în final, dacă nu se supune testelor, ne pare rău. Suntem în afara cadrului normal și nu putem fi colegi“, a precizat secretarul de stat Bogdan Despescu.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Toleranță zero pentru consumul de droguri la volan. Despescu (MAI) arată performanțele instituției în 2023 / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel