EXCLUSIV  Măsuri fiscale. Tănase Stamule (PNL) anunță o revoluție în sistemul public / „S-a terminat cu pilele la stat“

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Tănase Stamule a vorbit despre cele 200.000 de posturi de la stat care vor fi desființate.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Tănase Stamule, decan FABIZ, ASE, și reprezentant PNL, a vorbit despre măsura prin care 200.000 de posturi de la stat vor fi desființate.

„De ce nu ați insistat și dumneavoastră pe o presiune mai mare pe mediul public?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„S-a refuzat! Povestea cu voucherele, de pildă, e de la noi. Dacă tu ai de la stat 2.000 de euro pe lună, atunci îți plătești singur concediul și mâncarea.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Stamule, analiza măsurilor fiscale: Agricultura este la fel de profitabilă ca IT-ul la jumătate de angajați

Iarăși, deși lumea nu înțelege, o să se reducă cu 1/3 toți ordonatorii de credite. Asta este revoluție! Cele 200.000 de posturi tăiate la stat o să provoace o revoluție în sistem. Nimeni nu vorbește despre asta. Chiar dacă nu erau ocupate posturile, brusc dispar toți șefii de birou, nu mai poți să ai șef-serviciu decât dacă ai 10 angajați.

O să fie o reorganizare uriașă a statului, pe care nimeni nu o vede, dar în 2-3 luni o să se vadă. 1/3 din șefii de la stat vor dispărea, cu economiile aferente. În plus, fără a mai exista posturi libere, pe care le jucai tu cum voiai, ca ordonator de credite, când îți pleacă cineva, o să cauți să iei un om bun, pentru că nu-ți mai permiți să iei o pilă, pentru că dacă vine pila, vei lucra tu în locul ăluia care a plecat. Asta o să fie o schimbare uriașă de paradigmă. Eu, dacă am o echipă de cinci oameni, iar înainte aveam trei locuri libere, astăzi, dacă a plecat unul care muncește, sunt obligat să pun tot unul care muncește“, a precizat Tănase Stamule.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Ura românilor față de supermarketuri. Stamule (PNL) a spus de ce retailerii nu raportează profit: Păi uită-te, mă’, pe bilanț! / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel