Măsuri urgente în Prahova după ce s-a ajuns la limită în testarea/internarea suspecţilor şi confirmaţilor cu Covid-19

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Referitor la situaţia existentă la nivelul UPU a Spitalului Judeţean, generată de prezentările peste capacitatea de primire a pacienţilor suspecţi şi confirmaţi COVID-19, în cursul zilei de astăzi 01.09.2020 reprezentanţi ai MAI DSU au venit să discute aceste aspecte împreună cu conducerea Spitalului Judeţean şi UPU. Ulterior, aceştia împreună cu conducerea spitalului au continuat discuţiile la Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

În urma acestor întâlniri au fost identificate următoarele soluţii pe termen scurt şi mediu:

Creşterea capacităţii de testare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti prin achiziţionarea unui aparat PCR cu capacitate de 4 probe/oră (care se adaugă la cel existent care poate analiza 1 proba/oră), fondurile fiind asigurate de către Consiliul Judeţean. S-a demarat procedura de achiziţie pentru o linie completă de testare PCR cu o capacitate de 96 probe pe ciclu de testare.

Tot pentru mărirea capacităţii de testare PCR, pentru echipamentul existent se va lucra în 2 ture la laboratorul central. Se caută soluţii în continuare pentru suplimentarea personalului de specialitate în vederea asigurării permanenţei, deoarece în prezent permanenţa pentru testare este asigurată doar în UPU.

A fost identificat un nou spital



Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou spital pentru creşterea capacităţii de internare a pacienţilor COVID-19, a purtat discuţii şi a făcut demersuri către Ministerul Sănătăţii în acest sens. Cu personalul existent la acest moment se poate mări capacitatea de internare pacienţi COVID cu 40 paturi, urmând ca prin suplimentare de personal medico-sanitar şi auxiliar să se poate ajunge la o capacitate de 70 paturi.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a întreprins demersuri către CNCCI pentru identificarea de personal medico-sanitar, în vederea completării deficitului existent la SJU Ploieşti.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a dovedit că este un partener deschis la dialog, participând la întâlniri cu spitalele ori de câte ori a fost nevoie, întâlniri la care au participat şi reprezentanţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Colegiul Medicilor, Serviciul de Ambulanţă, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel