Măsurile de austeritate ale guvernului grec, "salutate" cu iaurturi şi fructe la Atena

Mai multe zeci de manifestanţi au lansat injurii şi diverse proiectile joi seara la adresa purtătorului de cuvânt al guvernului grec, Georges Petalotis, care se ducea la o reuniune socialistă într-un centru pentru persoane vârstnice din Atena.

Manifestanţii l-au interpelat pe Petalotis în momentul în care acesta sosea în centrul situat în cartierul Argyroupoli, iar forţele antiteroriste desfăşurate pentru a-l proteja au devenit ţinta unor tiruri cu iaurt şi fructe, potrivit Agerpres. La terminarea reuniunii, dl Petalotis a fost evacuat prin uşa din spate întrucât mulţimea celor care doreau să-l "salute" crescuse între timp la câteva sute de persoane, oprite cu greu de forţe poliţieneşti desfăşurate suplimentar. "Ruşine, ruşine ! Ia elicopterul şi cară-te !", scandau protestatarii.

Incidentele similare împotriva reprezentanţilor clasei politice s-au înmulţit în ultimele luni în Grecia, populaţie făcându-i responsabili de anii de dezordine administrativă şi neglijenţă care au adus ţara în pragul falimentului, antrenând un sever regim de austeritate. Tensiunea a crescut în ultimele zile, ştiindu-se că guvernul socialist se pregăteşte să înăsprească regimul administrat ţării şi să lanseze privatizări urgente, sub presiunea donatorilor de fonduri, a zonei euro şi a Fondului Monetar Internaţional. Incidente despre care nu se ştie dacă sunt orchestrate sau spontane au vizat astfel deputaţi, calchiate după modelul spaniol al "Indignaţilor", reunind în fiecare seară mii de persoane în centrul Atenei în ultima săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel