Max Verstappen a răbufnit după ce piloții de F1 au fost somați să înjure mai puțin

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Max Verstappen a zis faptul că Formula 1 nu ar trebui să difuzeze transmisiunile prin radio ale echipelor de F1 dacă sportul este preocupat de limbajul urât, după ce şeful FIA a făcut o comparație între piloţi și rapperi, care vorbesc urât.

Citeșe și - F1: Ferrari, prima victorie acasă după 5 ani, prin Leclerc

Mohammed Ben Sulayem a declarat pentru motorsport.com faptul că FIA a solicitat conducerii Formula One să scadă la minimum injuriile la televizor. Acesta a zis că şi piloţii au o responsabilitate, relatează Reuters.

”Nu suntem rapperi, să ştiţi”

”Nu suntem rapperi, să ştiţi”, a fost citat preşedintele FIA. ”Ei spun cuvântul cu F de câte ori pe minut? Noi nu suntem de acord cu asta. Imaginează-ţi că stai cu copiii tăi şi te uiţi la cursă şi apoi cineva spune toate aceste cuvinte murdare. Adică, ce ar spune copiii sau nepoţii voştri? Ce i-ai învăţa dacă acesta este sportul tău?”

”Toată lumea înjură, unii oameni un pic mai mult decât alţii, dar desigur abuzul este altceva”

Max Verstappen, chestionat despre comentarii la câteva momente după ce a înjurat cu acelaşi ”cuvânt cu F” într-o conferinţă de presă FIA la Marele Premiu din Singapore, cu scopul de a descrie starea maşinii sale, a indicat că forul de conducere merge prea departe.

”Toată lumea înjură, unii oameni un pic mai mult decât alţii”, a declarat triplul campion mondial şi actual lider al campionatului de Formula 1. ”Desigur, abuzul este altceva… dar cred că multe lucruri sunt difuzate în zilele noastre, în timp ce în alte sporturi nu alergi cu un microfon ataşat de tine. Mulţi oameni spun o mulţime de lucruri rele atunci când sunt plini de adrenalină în alte sporturi, pur şi simplu nu sunt preluate. În timp ce aici, probabil şi în scopuri de divertisment, lucrurile sunt transmise”, a mai spus Max Verstappen.

”Probabil că aşa este lumea în care trăim …” Formula 1 atrage atenția asupra limbajului neadecvat pe transmisia globală.

”Probabil că aşa este lumea în care trăim … Cred că deja începe prin a nu difuza sau a nu oferi oamenilor posibilitatea de a le auzi. Desigur, există o mulţime de aplicaţii prin care oamenii pot asculta radiouri şi alte lucruri. Probabil că trebuie să le limitaţi sau să aveţi un pic de întârziere, astfel încât să puteţi cenzura câteva lucruri. Acest lucru va ajuta mult mai mult decât interzicerea şoferilor.”

Formula 1 atrage atenția asupra limbajului neadecvat pe transmisia globală. De asemenea, în trecut unii piloţi au înjurat în mod deliberat, în contextul schimburilor radio cu peretele boxelor pentru a preveni difuzarea mai largă a informaţiilor.

”Scuzaţi-mă pentru limbaj, dar ce suntem noi? Copii de cinci ani? De şase ani?”

Max Verstappen a indicat faptul că FIA duce oricum o luptă pierdută în acest caz. ”Scuzaţi-mă pentru limbaj, dar ce suntem noi? Copii de cinci ani? De şase ani?”, a întrebat el. „Chiar dacă un copil de cinci sau şase ani se uită, vreau să spun, ei vor înjura în cele din urmă oricum. Chiar dacă părinţii nu o vor face sau nu le vor permite, când vor creşte se vor plimba cu prietenii lor şi vor înjura. Aşa că, ştiţi, asta nu schimbă nimic”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel