Meciul Anglia - Ucraina, cel mai urmărit eveniment TV a anului

MONDIAL, LA TELEVIZOR! Macedonia de Nord - Islanda / Liechtenstein – România, rezultate finale. Tricolorii încheie rușinos campania de calificare. Foto: JESHOOTS.com - Pexels
MONDIAL, LA TELEVIZOR! Macedonia de Nord - Islanda / Liechtenstein – România, rezultate finale. Tricolorii încheie rușinos campania de calificare. Foto: JESHOOTS.com - Pexels

Victoria Angliei cu 4-0 asupra Ucrainei la Euro 2020 a generat o audiență TV cu un moment de vârf cu 20,9 milioane telespectatori, făcându-o cel mai urmărit eveniment TV al anului, transmis în direct, cu o cotă de audiență de 81,8%.

Cu cele două goluri ale lui Harry Kane, plus cele ale lui Harry Maguire și Jordan Henderson, Anglia a obținut pentru prima dată calificarea în semifinala Campionatului European, după ediția din 1996.

Englezii se vor confrunta cu Danemarca în semifinală, meci are ar putea doborâ actualul record de audiență. Anglia se va lupta pentru a accede în finala competiției după 55 de ani de la prezența în actul final al ediție din 1966. Meciul de miercuri se joacă pe Wembley, cu începere le ora 22:00, cu o zi după ce Spania sau Italia vor fi aflat deja dacă s-au calificat în finală, transmite Mediafax.

Danemarca – Anglia, cea de a doua semifinală de la EURO 2020. Leii britanici au surclasat Ucraina

Ultimul sfert de finală de la EURO 2020 a confirmat calculele hârtiei, Anglia învingând categoric reprezentativa Ucrainei, cu 4-0 (1-0), pe Stadio Olimpico, din Roma, calificându-se în semifinala în care va întâlni naționala Danemarcei.

A fost o partidă în care s-a jucat practic într-un singur sens. 11.800 de spectatori au fost martorii deschiderii scorului, în minutul 4, de către Anglia, prin Hary Kane, care a valorificat o pasă a lui Raheem Sterling.

La capătul uneia dintre puținele acțiuni ofensive ale Ucrainei, șutul plasat al lui Roman Yaremchuk a fost respins în corner de portarul englez Jordan Pickford, în minutul 17.

La un minut după revenirea de la vestiare, Luke Shaw a centrat o minge în fața careului mic, de unde fundașul Harry Maguire a trimis imparabil în poarta lui Georgi Bushchan (2-0, min. 46).

Același Luke Shaw l-a servit peste 4 minute pe căpitanul Hary Kane, care nu a iertat, marcând al doilea său gol al meciului și al treilea de la EURO 2020 (3-0, min. 50).

Total debusolați, ucrainienii au mai primit un gol din fază fixă, cornerul executat de Mason Mount încheindu-se cu reușita cu capul al lui Jordan Henderson.

S-a încheiat 4-0, Ucraina nereușind să mai pună probleme consistente, ăn ciuda faptului că Anglia a cedat deliberat posesia jocului în ultimele minute.

În ultiele 5 minute ambele echipe au jucat la trecerea timpului, procedeul preferat fiind pasa „acasă”.

Anglia s-a calificat în semifinale, unde va întâlni Danemarca, în timp ce Ucraina a încheiat cea mai bună participare din istorie la un turneu final European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel