Meciul Israel - România. Răsturnare de situație

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Naționala României va reveni în Ungaria pentru preliminariile EURO 2024.

Cele două meciuri pe care Israel, în preliminariile EURO 2024, pe care le are de disputat pe teren propriu, împotriva Elveției și României, vor avea loc în Ungaria, a anunţat, joi, Federația Israeliană de Fotbal (IFA), citată de Xinhua, scrie Agerpres

Partidele se vor juca în afara Israelului din cadrul conflictului armat Israel-Hamas, început în 7 octombrie, care a determinat UEFA să suspende toate partidele programate în această țară din cauza lipsei de siguranță.

Cele două partide vor avea loc pe 15 și 18 noiembrie, Israelul urmând să joace luna viitoare alte două meciuri în Grupa I a preliminariilor, în deplasare cu Kosovo (12 noiembrie) și Andorra (21 noiembrie), având astfel de disputat patru partide în decurs de zece zile.

IFA a precizat în comunicat că orașul și stadionul din Ungaria pentru meciurile cu Elveția și România nu au fost decise încă.

În afara meciului cu Israelul, România mai are de jucat în această campanie cu Elveția, pe 21 noiembrie, la București.

Pentru România ar fi al doilea meci din cadrul preliminariilor EURO 2024 care se dispută în Ungaria, după meciul cu Belarus, încheiat cu scorul de 0-0.

Cu 8 meciuri jucate, România ocupă în acest moment primul loc în grupă, cu 16 puncte. Urmăritoarele sale, Elveția (15 puncte) și Israel (11 puncte), au un meci, respectiv două meciuri mai puțin disputate.

Ce spune presa din Ungaria

Ungaria, Cipru și Germania erau opțiunile Israelului pentru a-și disputa meciurile de pe teren propriu. În contextul alegerii Ungariei ca țară în care să se joace partidele Israelului, presa maghiară a salutat noua locație.

"EURO 2024: Israelul își poate juca meciurile de pe teren propriu la Budapesta – comunicat de presă. În ciuda faptului că presa israeliană a raportat în zadar în ultimele zile că aproape sigur își vor disputa meciurile în Cipru, până la urmă israelienii vor juca la Budapesta drept gazde.

Acum este oficial că Israelul trebuie să joace patru meciuri în câteva zile. Va juca în Kosovo pe 12 noiembrie și în Andorra pe 21 noiembrie, în timp ce în meciurile sale de acasă va primi vizita Elveției pe 15 noiembrie și pe cea a României, pe 18 noiembrie. Ungaria poate găzdui aceste două întâlniri.

Naționala Israelului se află pe locul 3 în grupa sa și mai are șanse să se califice la Euro de anul viitor”, au notat cei de la Nemzetisport, citați de DigiSport.

Citește și: Retragerea ”Generației de Aur”. Prunea: O să fie un eveniment cum nu a mai fost în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel