Dacă ești în căutarea unui fel de mâncare rapidă și delicioasă ești la locul potrivit.
Medalioanele de vinete se fac rapid și sunt și sănătoase. Perfect pentru orice masă a zilei, acest fel de mâncare poate deveni și o garnitură îmbietoare.
Ingredientele de care aveți nevoie:
400 grame de roșii cherry,
2 vinete,
2 linguri de oțet balsamic,
ulei de măsline,
oregano după gust,
2 căței de usturoi,
piper și sare după gust,
busuioc proaspăt.
În primul rând, vinetele se spală și se feliază. Transferați feliile de vinete într-un vas plin cu apă sărată. Lăsați vinetele la macerat aproximativ 10 minute.
După ce timpul a trecut, așezați vinetele frumos pe hârtie absorbantă și tamponați-le pentru a elimina excesul de apă.
În acest moment, luați o tavă și puneți în ea hârtie de copt. Ungeți hârtia cu un strop de ulei și aranjați frumos feliile de vinete. Condimentați feliile de vânătă cu ulei, sare și piper și dați-le în cuptor, pentru 25 de minute, la o temperatura de 200 de grade.
În timp ce vinetele sunt la cuptor, tăiați roșiile cherry în cuburi. Apoi transferați rezultatul într-un bol și adăugați busuiocul tocat grosier, usturoiul pisat și un strop de ulei. Apoi adăugați și oțetul balsamic și asezonați cu oregano, sare și piper. Amestecați ingredientele până când totul este omogen și apoi lăsați-le să se odihnească 15 minute.
Prăjitură delicioasă cu fructe: nu te vei plictisi niciodată de acest desert
Scoateți vinetele din cuptor și aranjați feliile pe un platou plat. Pe fiecare felie de vânătă puneți roșiile. La final condimentați cu puțin ulei și serviți-le pe masă. Poftă bună!
Această supă simplă poate fi consumată în orice zi a săptămânii. Este bună și în zilele de post, fiind făcută din legume.
Această supă poate fi preparată cu diverse ingrediente suplimentare. Are un gust mai bun cu tăiței mici. Orzul este și el delicios, dar trebuie înmuiat în prealabil și fiert separat.
Ingrediente:
2 litri de apă,
3-4 cartofi,
4 ciuperci,
doi morcovi,
o ceapă,
2 linguri de ulei vegetal,
o lingură de pasta de tomate,
o lingură de făină,
3 linguri de orez,
verdeață, sare și piper după gust.
Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i cubulețe. Cartofii se pun într-o cratiță, se acoperă cu apă și se pun la fiert.
Ceapa și morcovii se curăță, se toacă și se prăjesc în ulei vegetal. La final, când morcovii devin moi, adăugați faina și pasta de roșii. Se mai prăjește un pic, se toarnă apă clocotită (din oala cu cartofi), se amestecă bune și se adaugă în oala cu cartofi. Orezul spălat și fiert separat se adaugă și el în oala cu cartofi.
Chifteluțe crocante cu brânză și șuncă: nu le-ai mai făcut niciodată așa. Sunt delicioase
În altă tigaie, clătiți ciupercile feliate și adăugați-le în oala cu cartofi. Sărați și piperați supa după gust. Puteți pune și frunze de dafin și verdeață după gust
Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu este pe placul tău, atunci cea mai rapidă opțiune este să adaugi la sfârșit o cutie de fasole fiartă. Poftă bună!
Bucătarii cu experiență spun că chiftelele sunt mai bune și mai suculente dacă în carnea tocată este adăugat un ingredient secret.
La prima vedere, poate părea că zahărul nu este ingredientul cel mai de succes și logic pentru prepararea chiftelelor.
Dar bucătarii cu experiență spun că acest produs îmbunătățește gustul și textura chiftelelor. Chiflele vor fi mai suculente, fragede, iar zahărul nu se simte.
Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați
Bucătarii atrag atenția să nu exagerăm însă cu zahărul. Se ia o lingură de zahăr la un kilogram de carne tocată. Respectați acest raport, pentru a prepara niște chiftele suculente și bestial de bune.
În carnea tocată se adaugă zahărul, împreună cu sarea și alte condimente. Deci acest ingredient nu se simte, dar, în același timp, le face suculente și fragede.
Trebuie menționat că nu toate gospodinele laudă acest truc. În opinia lor, zahărul are un efect redus asupra gustului și că alte componente sunt responsabile pentru sucul și frăgezimea chiftelelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News