Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, trage un semnal de alarmă privind numărul românilor care ajung iarăşi la spital din cauza COVID-19.
"Acum 7-8 zile am predat garda, cu pacienți pe care îi putem număra pe degetele de la o mână, iar ieri, am preluat-o plină!
Printre pacienții internați a fost și un cuplu, pe soție am internat-o pe secția ATI la 5 minute după decesul soțului! Iar un alt caz, este cel a unui fiu aflat în terapie, iar tatăl lui la morgă!
Din păcate, nu sunt titluri de filme horror este doar realitatea pe care noi o trăim și voi o ignorați în fiecare zi!
Cumva, era de așteptat ca numărul cazurilor să explodeze după relaxarea pe care ați avut-o de sărbători!
Dar eu vă întreb, a meritat?
Mă gândesc, că ați vrut să luați puțin aer curat, că prea v-ați sufocat cu masca aia...
Și dacă tot a fost “super mega” distracție pe 2 m de pârtie bot în bot, să umplem spitalele acum, că prea multe locuri libere sunt...Doar zic!
Sper să nu aveți nevoie de un “aer” mai special! ... Sau aveți acest curaj, pentru că sunteți “vaccinați” cu 3 doze și acum ați devenit imuni?!
Unii dați dovadă de multă ignoranță și vă gândiți doar la cum să vă contraziceți cu medicii și să le arătați că vă pricepeți la toate!", a scris Dr. Amin Zahra pe Facebook.
Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, sâmbătă, trei noi cazuri de infectare cu tulpina Omicron, două la femei de 24 şi 49 de ani, fără istoric de călătorie, şi unul la un bărbat de 56 de ani, contact cu persoană venită din Franţa, toate cu forme uşoare care nu au necesitat internarea, transmite Agerpres. Vineri a fost confirmat primul caz de contaminare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2, în judeţ, la un tânăr de 18 ani, venit din Italia.
De asemenea, la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara a fost declarat focar activ, cu şapte angajaţi infectaţi, cu toţii vaccinaţi. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 336 cazuri noi de COVID-19, din care 53 sunt minori. În spitale sunt internaţi 172 de bolnavi cu coronavirus şi suspecţi ai acestei patologii, iar 21 de pacienţi sunt trataţi în secţiile ATI. Nu s-a înregistrat niciun deces. Rata de infectare a urcat la 1,46 la mie, pe judeţ, şi la 1,93 la mie, în Timişoara.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News