Doctorul Valeria Herdea, practician cu 30 de ani de experiență, a explicat cât de greu a fost pentru pacienți și pentru doctori în pandemie, venind cu două exemple concrete.
„Eu sunt medic practician de aproximativ 30 de ani. Îmi doresc să-mi văd pacientul, să pun mâna pe el. Atunci când examinez un copil, îmi doresc să-l examinez complet, să-l văd, nu pot să iau decizii fără toate datele”, a spus doctorul.
„Vă spun câteva cazuri absolut punctuale. Am avut pacient pentru care a trebuit să intervenim cu multiple sângerări și care s-a dus într-un spital într-altul înainte de pandemie, iar pe perioada pandemiei familia efectiv ni s-a adresat nouă fiindcă nu reușeam să-l internăm. Până la urmă, a fost internat, dar cu foarte mare dificultate”, a continuat dr. Herdea.
„O altă situație, pacient suspect de cancer laringian care a fost trimis, avea o radiografie, avea o tomografie, foarte, foarte greu, nu a putut fi internat. Deci, toate dificultățile acestea au pus o presiune teribilă pe relația medic – pacient și în primul rând asupra pacientului. Nivelul de stres a fost cauzat de lipsa informațiilor, de sursele de informații pe care le-am avut și dumneavoastră și noi, de faptul că medicii s-au informat din media, nu prin canalele medicale, faptul că s-a comunicat greoi și dificil din partea autorităților”, a concluzionat expertul în medicină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu