Medic de la maternitatea în care a murit Alexandra, către protestatari: Țipați ca niște animale / „Cum poți să spui așa ceva?“ / video

Foto: Captură foto YouTube Botoșani24
Foto: Captură foto YouTube Botoșani24

Un medic de la spitalul din Botoșani în care Alexandra Ivanov a murit acum câteva zile a cedat nervos și le-a spus protestatarilor că „țipă ca niște animale“.

Medicul neonatolog Carmen Zaboloteanu de la Maternitatea Botoșani, unde a murit Alexandra Ivanov, în încercarea de a calma spiritele, a cedat nervos și a strigat către protestatari: „Țipați ca niște animale“, conform Botoșani24.

„Alexandra! Alexandra”, „Rușine, rușine, rușine să vă fie” au strigat oamenii minute în șir, după ce au protestat în fața Prefecturii. Sute de mămici, copii  de toate vârstele au pornit într-un marș din fața Maternității și s-au oprit în fața Prefecturii.

„Doar unindu-ne vom reuși să schimbăm ceva. Vă așteptăm în fața Prefecturii pe toți cei care doresc o schimbare”, cu acest mesaj s-au mobilizat în mediul online mai mulți botoșăneni care au mers în marș până în fața Prefecturii Botoșani unde cer să se termine cu lipsa de empatie în sistemul sanitar.

Medicul Carmen Zaboloteanu, în încercarea de a calma spiritele, bazându-se pe capitalul de emoție pe care l-a câștigat în decursul anilor pentru bunătatea și dragostea cu care îngrijește bebelușii, a cedat nervos și a strigat către mulțime: „Țipați ca niște animale”.

„Cum poți să spui așa ceva?“, se aude din mulțime.

CITEȘTE ȘI        -      Managerul spitalului din Botoşani a demisionat

Youtube video image

„Nu am aer“, ultimul mesaj al Alexandrei

Alexandra Ivanov și-a pierdut viața, vineri, la Maternitatea Botoșani, după ce a fost lăsată fără ajutor, pe un pat de spital, mai bine de șapte ore. Cazul a stârnit un val de revoltă, iar personalul medical este acuzat de neglijență.

Alexandra era însărcinată cu al patrulea copil, în 14 săptămâni și se confrunta cu dureri mari de burtă și sângerări. Femeia a fost dusă cu ambulanța la spital, în jurul orei 22:51, iar la 23:05 era în maternitate și era investigată de medici. Personalul medical ar fi ajuns la concluzia că nu se impunea evacuarea sarcinii - în ciuda durerilor mari și a sângerării de care se plângea femeia. Acesteia i s-a administrat un calmant, dar se pare că nu a avut efect. În plus, s-ar fi observat că sarcina s-a oprit din evoluție.

Înainte de a-și da ultima suflare, Alexandra a transmis un mesaj mamei sale, iar textul a fost unul de-a dreptul sfâșietor: „Nu mai aer“, i-a scris Alexandra mamei sale. 

La ora 07:30, Alexandra a intrat în șoc, iar la 08:20 a fost declarat decesul.

CITEȘTE ȘI        -        Protest la Botoșani, după moartea Alexandrei. Sute de oameni au ieșit în stradă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel