Medic din Neamț arestat pentru că lipsea de la serviciu, dar își încasa salariul

Centrul de Îngrijire Bozieni
Centrul de Îngrijire Bozieni

Un medic din cadrul Centrului de Îngrijire Bozieni a fost arestat preventiv de magistrații de la Judecătoria Roman pentru că lipsea de la serviciu, dar  încasa salariu în fiecare lună.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 764/P/2023 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală şi art. 225, 226 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Chirițescu Eugen-Leonard, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a primit pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art.297 alin.1 Cod penal în referire la art. 132 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal şi complicitate la fals intelectual în formă continuată, prev. de art. 48 alin.1 Cod penal raportat la art. 321 alin.1 Cod penal raportat la art. 35 alin. 1 Cod Penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal (acte materiale din intervalul 01.04.2023-21.07.2023), pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18 octombrie 2023 şi până la data de 16 noiembrie 2023”, conform instanței. Decizia nu este definitivă, potrivit mesagerulneamt.ro.

În același dosar este cercetat și directorul centrului menționat dar și un asistent medical. Deși unitatea de la Bozieni este în subordinea DGASPC Neamț, instituția a transmis un punct de vedere sec prin care spune că nu comentează ca să nu încurce ancheta.

„Am luat act de comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, și, în momentul în care vom avea informații suplimentare, care nu impietează cercetările în acest dosar, vom emite un punct de vedere“, a comunicat DGASPC Neamț, instituție în subordine căreia se află Centru de Îngrijire Bozieni, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel