Medic, după moartea Alexandrei: Trebuie să plătești despăgubiri uriașe și să fii dat afară din breaslă. Orice altceva este ofensator

Alexandra
Alexandra

Medicul endocrinolog Constantin Cucu de la Institutul de Endocrinologie „C.I. Parhon” a avut un punct de vedere după moartea Alexandrei, tânăra mamă lăsată să moară într-un spital din Botoșani.

„Îmi doresc cu ardoare ca doctorița de gardă de la maternitatea din Botoșani să fie pedepsită și exclusă. Că nu văd cum s-ar putea exonera. Până nu se întâmplă asta cred că anatema a ceea ce s-a întâmplat acolo se va extinde și la noi, ceilalți doctori.

Dincolo de modul de plată al gărzilor, de încărcătură și presiunea sub care se lucrează prin spitale, de politizarea conducerii multora dintre acestea și de sărăcia de resurse ubicuitară, să lași pacientul în dureri și tu să nu faci nimic nu are scuze sau explicații. Trebuie să plătești despăgubiri uriașe și să fii dat afară din breaslă. Orice altceva este ofensator nu doar pentru pacienți, ci și pentru colectivitatea noastră profesionalală, care vrem să fim mai mult decât atât”, a zis medicul endocrinolog Constantin Cucu de la Institutul de Endocrinologie „C.I. Parhon”.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit vinerea trecută, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Dimineaţa, starea ei de sănătate s-a înrăutăţi considerabil, decedând în Secţia de anestezie - terapie intensivă.

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23,30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare". Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară".

Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35, nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire" pentru tânăra respectivă.

VEZI ȘI: Moartea Alexandrei. Vasile Bănescu arată cine sunt vinovații - https://www.dcnews.ro/moartea-alexandrei-vasile-banescu-arata-cine-sunt-vinovatii_927773.html

VEZI ȘI: #NuAmAer. Protestele după moartea Alexandrei din Botoșani ajung la București. În Piața Victoriei vor fi prezenți și membrii familiei Alexandrei - https://www.dcnews.ro/asociatia-mame-pentru-mame-organizeaza-un-protest-pentru-viata-mamelor-din-romania-membrii-familiei-alexandrei-vor-fi-si-ei-prezenti-in-piata-victoriei_927747.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel