Medic pneumolog din Galaţi, replică pentru dr. Flavia Groşan: "Ar trebui să te cam laşi de meserie. Ai dat cu oiştea-n gard"

Facebook Flavia Grosan
Facebook Flavia Grosan

Dr. Sorin Bivolaru, medic pneumolog la Spitalul Militar din Galaţi, îi dă o replică acidă Flaviei Groşan, doctoriţa care spune că a vindecat peste 1000 de pacienţi de COVID-19. 

"De citit, doar de către Flavia Groșan, medic pneumolog – bronholog.

Îmi cer scuze că vă răspund cu atâta întârziere, dar am fost ocupat cu îngrijirea pacienților bolnavi de COVID19. Da, pacienții aia internați, care nu au ”avut norocul” să ajungă să fie tratați de dumneavoastră.

Și da, astăzi am prescris tratament conform protocolului recomandat de MS. Da, după protocolul ăla de care dumneavoastră ziceți că omoară pacienții", a scris medicul Sorin Bivolaru pe Facebook.

"Ar trebui să te cam laşi de meserie"

"Să vă explic, pe înțelesul dumneavoastră:

- N-am prescris nici azitromicină și nici claritromicină, că de ”io” n-am lucrat la niciun studiu clinic de pneumonii.

- Am prescris oxigen, în funcție de necesarul pacientului. Da, la unii pacienți, chiar în flux mare. Culmea, să vezi curiozitate, n-a făcut niciunul ”supra dozaj de oxigen” și nici edem cerebral, așa cum te trezești dumneata vorbind. Mai mult, sub oxigen în funcție de necesar, pacienților le este bine, iar starea lor generală se îmbunătățește rapid. Nu discutăm despre efectele hipoxiei pe termen lung – afectare neurologică, moarte subită cardiacă, etc.

- Le-aș fi dat și eu ”medicație care să le controleze saturația de oxigen”, dar eu nu am scheme de tratament care să ”îmi aparțină”, așa că, urmez protocolul. Da, protocolul ăla de care dumneavoastră ziceți că omoară pacienți.

- No, ce să vezi, aș fi vrut să-i trimit și eu ”la plimbare în loc de heparină, așa cum ai făcut dumneata, dar culmea, pacienții ăștea, sunt cu stare generală proastă, SpO2 scăzut, iar plimbarea dumneata le scade și mai mult oxigenul, că de, așa e în medicină, așa că, i-am pus să stea cuminți în pat, cu oxigen și le-am prescris și heparină. Dar na, aș fac ”io”, că de, nu am o schemă de tratament care să ”îmi aparțină”.

- No, ce să zic, nici ”io” nu mă sperii de saturația oxigenului 80% sau mai mică, dar internez pacientul, pentru tratament și supraveghere, că de, așa zice la protocol. Mă rog, matale ar trebui să te cam lași de meserie, dacă nu te sperii de saturați 80% sau 65% și trimiți pacienții la plimbare. Mă rog, nu intrăm în detalii, că cine știe, iar vorbim de studii și ”io” nu prea am făcut din astea", a mai scris acesta.

"Afirmaţii periculoase legate de asistente şi medicamente"

Medicul atrage atenţia şi că unele afirmaţii ale dr. Flavia Groşan, cu privire la asistentele care îndemnau pacienţii să nu ia anumite pastile, sunt extrem de periculoase. 

"- Despre Kaletra, știu doar atât, că nu am prescris și nici nu o să prescriu în COVID.

- Codeină am prescris și am prescris la greu și o să o fac și mai departe, nu de alta, dar dacă ați tratat cu succes ”aproape 1000 de pacienți”, așa cum vă lăudați, singurică constatați că, în 90% din cazuri, tusea la pacienții cu COVID19 este fără expectorație, prin urmare, codeina le face foarte bine. Matale cum te-ai simții să tușești 24 de ore din 24? Să nu poți să închizi un ochi datorită tusei nopți la rând?! Îți zic ”io” nasol. So...ai dat cu oiștea-n gard și aici.

- Iar afirmația cum că: ”norocul că au fost cu câteva asistente, pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra și să arunce medicamentele”, e de-a dreptul periculoasă. Neadministrarea tratamentului, de către un asistent medical, conform FO, scrise și parafate de medicul curant, se încadrează în categoria malpraxis. Dacă cunoașteți cazuri de ”asistenți medicali eroi”, care nu administrează tratamentul pacienților, așa cum este înscris în FO, vă atrag atenția că este de datoria dumneavoastră să transmiteți asta medicilor sefi de secție, dar na, nu aveți de unde să știți treburile astea, că lucrați în privat, nu în spital.

Așa de curiozitate vă întreb, dar nu vă obosiți să îmi răspundeți: când ați îmbrăcat ultima dată un echipament de protecție antiSARS COV2?

Trist dacă ați tratat pacienți cum ați zis. Trist că sunteți pneumolog. Trist că suntem colegi. Și foarte trist, dacă Societatea Română de Pneumologie Și Colegiul Medicilor din România, nu sancționează aceste derapaje profesionale.

Cât despre managementul INSUFICIENȚEI RESPIRATORII ACUTE, aveți posibilitatea să citiți în cursul de anul 4, Facultatea de Medicină Generală. Dacă nu aveți cursul, vi-l pun bucuros la dispoziție, chiar mă ofer să vi-l desenez, așa, ca să mă asigur că-l înțelegeți", a concluzionat dr. Sorin Bivolaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel