Alina Cigoli, medic rezident pe medicina de urgenţă la Iaşi, a fost detaşată chiar în principalul focar de infecţie cu coronavirus din România şi a acceptat imediat. A ajuns chiar să preia de pe ambulanţă şi rude care fuseseră infectate cu coronavirus.
"Sunt medic rezident medicină de urgenţă anul 5 la Iaşi, sunt detaşată la Suceava timp de o lună. Am primit un mesaj pe 23 martie că este posibil să fie nevoie de mai mulţi medici în Suceava. Mi-am făcut bagajele cu soţul şi copilul meu, fetiţă de 4 ani. Soţul meu şi-a lăsat cariera în spate şi a ales să mă susţină pe mine şi să ne crească fetiţa. A fost un moment dificil, mi-am făcut bagajele cu inima strânsă. În primul rând am ales, însă, să fiu medic de urgenţă, ceea ce înseamnă că oricând pot primi un telefon şi trebuie să plec oriunde e nevoie de mine.
Întâmplarea face că am consultat şi o parte din rudele mele. A fost greu, pentru că intervin şi sentimentele. O parte din ele au fost în stare gravă, iar fratele bunicului meu a pierdut lupta cu COVID-19, această boală grea. Eu am ajuns la Suceava pe 23 martie, iar a doua zi dimineaţă el a fost primul pacient consultat de mine. Mi-a fost adus în stare gravă, cu suspiciune de infecţie. A fost direcţionat către spitalul de Boli Infecţioase de la Suceava şi a murit a doua zi. ", a declarat Alina Cigoli la Antena 3.
"După trei zile la Suceava am prezentat simptome obişnuite de răceală. Un pic de febră, dureri de gât, greaţă, disconfort abdominal. Mi-am pus câteva întrebări, fiind simptome comune cu COVID-19 şi m-am panicat. Perioada cât am aşteptat testul a fost foarte grea, m-am pus în pielea pacienţilor care aşteaptă acest rezultat. Ne-am panicat toţi, întreaga mea familie a fost panicată. Slavă Domnului, rezultatul a fost negativ şi mă bucur că pot să mă întorc la muncă în UPU Suceava", a mai spus medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu