Medicii veterinari atrag atenția asupra riscurilor la care pot fi supuse animalele de companie în urma restricțiilor impuse prin Ordonanța militară cu numărul 3 în rândul vârstnicilor, iubitori de animale, de peste 65 de ani.
Contactată de DC News, Silvia Joița, medic veterinar, a punctat următoarele aspecte:
'În primul rând, nu este normal ca un animal de companie să fie scos o singură dată afară într-un interval de timp de 24 de ore. Pot apărea complicații de tipul retenției urinare din cauza faptului că vezica urinară acumulează destul de mult lichid în urma consumului de apă și a nutrienților necesari. Prin supraplin vezica urinară va compresa și pe organele din cavitatea pelvină. Prin urmare, se va produce un mare disconfort. Acesta poate duce la probleme de prostată, compresiuni și dureri în zona abdominală.' a declarat Silvia Joița.
'Din punct de vedere fiziologic, nu este normal nici pentru oameni și nici pentru animale să se producă acest fenomen de micțiune o singură dată pe zi. Să spunem că defecarea ar fi fezabilă să se facă o singură dată pe zi, deși multe animale și-au făcut un ritm al lor, de 2 ori pe zi. Însă actul micțiunii, al urinării, trebuie să se facă de minimum 2 ori pe zi. De asemenea, mișcarea este esențială pentru animale din punct de vedere al peristaltismului intestinal. Este nevoie ca intestinele să aibă o mișcare fiziologică, precum în cazul oamenilor.' a spus Silvia Joița.
'Cât se vor putea plimba aceste animale într-un apartament? Este esențială o plimbare măcar în jurul blocului sau pe un areal de 2-3 străduțe pentru o bună funcționare atât a tractusului intestinal, cât și a tractusului urinar. Nu este vorba doar despre aceste necesități fiziologice, ci aducem în discuție un întreg metabolism al organismului'. a punctat pentru DC News Silvia Joița, medic veterinar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News