Medicament inovativ pentru cancerele rezistente

Descoperire revoluționară: Oamenii de știintă au descoperit cum să atace cancerele rezistente la tratament, care înseamnă aproape jumătate din cazuri. Practic, medicamentul repară o conexiune intracelulară care determină înmulțirea necontrolată a celulelor cancerigene.

Aproximativ jumătate din cazurile de cancer pe care medicii le tratează sunt agresive și rezistente la tratament.

Dar cercetatorii de la Universitatea California din San Francisco au testat un medicament care oprește dezvoltarea și extinderea celulelor acestor tipuri de cancer.

Medicamentul inovativ nou testat de ei acționează la nivelul unei căi de comunicare care suferă mutații și determină hiperînmulțirea celulor canceroase.

Șansă pentru pacienții cu cancere agresive

Practic, medicamentul încetinește multiplicarea și răspândirea celulor în cancerele de pancreas, de colon, de plămân și de piele.

Tratamentul pe care certetătorii l-au folosit, deocamdată unul experimental, a fost creat de Revolution Medicines , iar efectele sale benefice au fost dovedite în teste pe animale de laborator.

Tipurile de cancer pe care cercetătorii vor să le trateze cu el dezvoltă mutații și de aceea sunt rezistente la tratamentele existente în acest moment pe piață.

Vor lansa teste clinice

Întrucât experimentele pe animale au avut un asemenea succes, cercetătorii plănuiesc să lanseze studiile clinice, unde medicamentul ar putea să schimbe modul în care medicii tratează jumătate din cazurile de cancer, notează DailyMail Online.

Orice țesut al corpului poate deveni canceros, din cauza procesului de copiere al oricărei celule poate fi corupt de mutații genetice, acestea determinând-o să crească fără a mai putea fi controlată.

Țesuturile noastre se repară singure, de regulă și în mod constant, prin crearea unor noi celule, prin procesul de diviziune celulară.

Unde apare mutația

Aceste diviziuni sunt declanșate de comunicațiile intercelulare,a semănătoare cu cele dintre telefoane, printr-o cale de semnalizare.

Întrucât instrucțiunile pentru diviziunea celulară sunt transmise pe această cale, ele pot fi întrerupte dacă survine o mutație genetică. Aceasta va face ca celulele afectate să se înmulțească necontrolat.

Una dintre aceste căi de comunicare este MAPK/ERK, iar pe ea circulă mesajele care pornesc sau opresc celulele.

Da,r dacă una dintre proteinele care acționează ca un comutator se blochează într-o poziție sau alta din cauza unei mutații, diviziunea scapă de sub control, devenind cancer agresiv, notează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel