Medicamentele care pot da rezultate fals-pozitive la drug test

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Medicul Florian Bodog, senator PSD, a explicat care sunt medicamentele ce pot influența rezultatul drug test-ului.

"Există mai multe medicamente care pot da rezultate fals-pozitive. Am putea sa le împărţim în două categorii.

Medicamentele care interferează cu aptitudinea de a conduce - şi atunci în prospectul acestora sunt înscrise clar interdicţia de a conduce autovehicule sau contraindicația de a conduce autovehicule sau de a-şi desfășura persoana care consumă aceste medicamente activitatea în anumite zone.

Pe de altă parte, sunt medicamente cum este, de exemplu, pseudoefedrina care, dacă este consumată conform prescripţiei, nu afectează capacitatea de a conduce. Pseudoefedrina se găseşte în toate  aceste picături pentru nas sau în unele tablete, într-o combinație de Nurofen de exemplu, dar Nurofenul ca atare nu modifică rezultatele drug test-ului. Dacă este combinat cu pseudoefedrina, se poate. Sunt mai multe situaţii şi fiecare dintre ele trebuie tratate individual.

Sunt foarte multe combinații de medicamente care pot ieşi fals-pozitive şi nu aş vrea să avansez denumiri comerciale. Am spus de pseudoefedrină pentru că este o componentă a mai multor astfel de combinaţii, mai ales în medicamentele care se folosesc pentru virozele respiratorii. Mai sunt și alte medicamente psihoactive. Din câte ştiu eu de la farmacologi, este o dispută pe tema Nurofen - nu produce rezultate fals-pozitive ibuprofenul, cum se numeşte ca substanţă", a explicat Florian Bodog, la Digi 24.

Vezi și: Erorile drug test. Bogdan Despescu: Aparatul detectează substanța, dar la laborator nu este identificată în sânge 

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel