Medicamentul comun pe care nu trebuie să îl iei cu cafea. Combinația poate fi foarte periculoasă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol care este medicamentul pe care nu trebuie să îi iei cu cafea.

Cafeaua este nelipsită din viața multor oameni. Unii nu se pot trezi de-a binele până când nu consumă două, trei sau chiar patru căni pe zi. La urma urmei, cofeina te poate ajuta să ai mai multă energie într-o zi agitată, scrie healthdigest.com.

Dar experții din domeniul sănătății spun de mult timp că anumite medicamente pot avea interacțiuni negative cu cafeaua - vorbim de pastilele de reflux acid, medicamente pentru tulburarea de atenție cu hiperactivitate (ADHD), medicamente pentru insuficiență cardiacă și hipertensiune arterială, medicamente pentru tiroida și multe altele. Conform cercetărilor din 2020 publicate în BioMed Research International, cofeina poate interfera cu absorbția, distribuția, metabolismul și excreția diferitelor medicamente.

Medicamentele comune pe care nu trebuie să le iei cu cafea

Dacă tu consideri că poți sta liniștit pentru că nu ai boli de inimă sau orice altă afecțiune medicală menționată și crezi că poți amesteca alte medicamente cu cafeaua, gândește-te din nou. Există un medicament foarte comun pe care s-ar putea să îl iei mai des decât altele și care nu trebuie luat cu cafea. Este vorba despre medicamentele pentru răceală sau pentru alergii. 

Unele medicamente pentru răceală și alergii, cum ar fi decongestionantele, conțin stimulente care vă ajută să vă mențineți treaz. Combinarea lor cu cafea poate provoca neliniște și vă pot afecta somnul.

De exemplu, pseudoefedrina este un decongestionant la care ați putea apela pentru a scăpa de nasul înfundat cauzat de o serie de afecțiuni medicale, cum ar fi răceala, gripa, alergiile sau sinuzita. Se pare că pseudoefedrina luată împreună cu cafeaua poate exacerba efectele secundare precum neliniștea, tremurăturile și accelerarea bătăilor inimii.

În plus, fexofenadina, un antihistaminic luat pentru a ameliora semnele unei alergii, cum ar fi mâncărimea și lăcrimarea ochilor și a nasului, strănutul și urticaria, de asemenea, interacționează negativ atunci când este consumată cu cofeină. Efectele secundare ale medicamentului, cele de neliniște și insomnie, ar putea fi și mai agravate la unii oameni. De fapt, chiar și medicamentele pentru durere care conțin cofeină ca ingredient, în mod ideal, nu ar trebui să fie consumate împreună cu medicamentele obișnuite pentru răceală care conțin stimulente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel