Medicamentul revoluționar care te ajută să slăbești, aprobat într-o nouă țară din Europa

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Novo Nordisk și-a lansat luni injecția pentru slăbit Wegovy în Marea Britanie, al doilea debut în Europa în puțin peste o lună.

Producătorul danez de medicamente încearcă să se extindă în regiune chiar dacă se luptă să țină pasul cu cererea în creștere, scrie Reuters.

Compania a transmis într-o declarație de presă că medicamentul Wegovy va fi disponibil în Regatul Unit „printr-o lansare controlată și limitată”.

Creșterea cererii pentru medicamentul Novo destinat diabetului, Ozempic, extrem de eficient, au dus acțiunile și câștigurile companiei la cote record. Vineri a demontat LVMH drept cea mai valoroasă companie listată din Europa, punând capăt domniei de 2 ani și jumătate a grupului francez de lux.

Wegovy, care s-a dovedit a ajuta pacienții să reducă greutatea corporală cu aproximativ 15% atunci când este utilizat împreună cu exerciții fizice și modificări ale stilului de viață, este disponibil până acum în Statele Unite, Norvegia, Danemarca și, de la sfârșitul lunii iulie, Germania.

Incapacitatea Novo de a ține pasul cu cererea SUA pentru Wegovy a întârziat efectiv lansarea în cea mai mare parte a Europei.

Compania s-a străduit să țină pasul cu cererea, chiar dacă și-a crescut capacitate de producție, iar directorul executiv a declarat pentru Reuters, luna trecută, că „va dura câțiva ani” până când compania poate satisface întreaga piață.

„Monitorizăm îndeaproape cererea Wegovy și colaborăm cu autoritățile de reglementare și furnizorii noștri pentru a ne asigura că persoanele care trăiesc cu obezitate pot avea acces la tratament”, a mai transmis compania în declarația sa.

În martie, NICE, organul de supraveghere al cost-eficacității medicamentelor din Marea Britanie, a recomandat utilizarea Wegovy la adulții cu cel puțin o afecțiune legată de greutate și un indice de masă corporală de 35, dar numai în cadrul schemei specializate de gestionare a greutății a Serviciului Național de Sănătate (NHS).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel