Medici care operează la lumina lanternei telefonului în Fâşia Gaza, "scenetă din războiul informaţional". Val Vâlcu remarcă fake news-urile din Fâşia Gaza

Captură video ITV News
Captură video ITV News

În presa internaţională circulă un clip video cu medici din Fâşia Gaza operând la lumina lanternei unui telefon. Val Vâlcu denunţă o amplă campanie de dezinformare plecată dinspre Gaza.

Potrivit Mirror, spitalele din Fâşia Gaza sunt nevoite să îşi raţionalizeze proviziile medicale, dar şi combustibilul pentru generatoare, în aşteptarea ajutoarelor umanitare din Egipt. Dr. Mohammad Qandeel, directorul UPU la spitalul Nasser din Khan Younis, a declarat că "nu mai putem salva vieţi", din cauza faptului că toate paturile sunt ocupate. De asemenea, acesta a spus că "medicii lucrează în condiţii foarte dificile şi trebuie să opereze la orice lumină pot găsi". 

"De ieri dimineaţă, am primit 80 de pacienţi răniţi grav. Am primit 12 cadavre ale unor oameni ucişi într-un raid aerian. A trebuit să lăsăm doi pacienţi să moară pentru că nu avem ventilatoare pentru ei", a declarat Qandeel. 

VEZI AICI VIDEO

Din imagini se vede, însă, că la lumina lanternei se face cel mult curăţarea unei răni şi coaserea ei. VEZI FOTO, stânga jos

"Scenetă din războiul informaţional. Cu luminiţele te duci la miting în Piaţa Victoriei"

"Vă daţi seama că e o scenetă din războiul informaţional. E o făcătură. Deci nu au curent ca să aprindă un bec în sala de operaţii, dar au curent ca să încarce mobilul. Lăsaţi-mă cu vrăjelile!", a declarat Val Vâlcu la Antena 3 CNN. 

"Am văzut imaginile", a intervenit Cătălina Porumbel. Val Vâlcu a replicat, ironic, că "am văzut şi dinozauri mâncând oameni în filmul lui Spielberg (n.r. Jurassic Park) în anii '90". 

"Astea sunt elemente din războiul informaţional. Fără discuţie. Dacă nu e curent, se putea amâna operaţia până în zori. Ce să vezi cu două luminiţe de la telefon? Cu alea te duci la miting în Piaţa Victoriei. Nici nu am ce să comentez. Am văzut pe o pancartă a celor care protestau în Egipt "opriţi uciderea civililor". Protestează, deci, împotriva Hamas, care au ucis mai mulţi concetăţeni de-ai lor decât israelieni de-a lungul timpului", a mai declarat Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel