Medicii din Cluj-Napoca au scos un lingou de aur din stomacul unui pacient

Sursă foto: Pexels (Michael Steinberg)
Sursă foto: Pexels (Michael Steinberg)

La Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie (IGRH) "Dr. Octavian Fodor" din Cluj-Napoca unui pacient i-a fost extras un lingou de aur din stomac. 

Medicii de la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie (IGRH) "Dr. Octavian Fodor" din Cluj-Napoca au scos din stomacul unui bărbat un lingou de aur de 250 de grame şi au sesizat poliţia.

"Verificările derulate de poliţişti au condus la stabilirea faptului că cele sesizate se confirmă, dar având în vedere starea post chirurgicală a pacientului, până în prezent nu s-a putut realiza comunicarea cu acesta. În cauză, cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire", se arată într-o informare a IPJ Cluj.

Lingoul a fost înghițit accidental

Conform managerului IRGH, Mihai Mleşniţe, lingoul are 250 de grame şi circa 6,3 cm lungime, iar pacientul în cauză ar fi spus că l-a înghiţit accidental.

"Este vorba despre un lingou de aur de 250 de grame. Medicul de gardă m-a sunat să mă întrebe cum să procedeze într-o astfel de situaţie. I-am spus să îl opereze pe bărbat, să scoată lingoul şi să anunţe poliţia", a declarat presei, vineri, managerul unităţii medicale.

Ce se întâmplă dacă înghiți gumă de mestecat

Probabil v-au spus și vouă părinții în copilărie că dacă cumva veți înghiți guma de mestecat aceasta va rămâne lipită de stomac și vă veți îmbolnăvi. Este clar o afirmație falsă, menită să sperie copiii și să-i dezobișnuiască de tentația de a înghiți guma și nimic mai mult. Dar totuși, ce se întâmplă în cazul în care în mod accidental înghiți guma de mestecat? 

Află că guma de mestecat este indigestă. Mai exact, ingredientele din care este realizată (de regulă, la bază se află rășină sintetică) nu pot fi digerate de enzimele gastrice, însă guma de mestecat va „traversa” sistemul digestiv și va fi eliminată din organism prin defecare, scrie romedic.ro.

Medicii gastroenterologi au confirmat că endoscopiile și colonoscopiile nu detectează niciodată în stomac sau intestine gumă de mestecat mai veche de 10 zile. De obicei, guma de mestecat este eliminată după aproximativ două zile. Vezi mai multe AICI

Citește și: O femeie s-a ales cu dosar penal, după ce a spart un termometru cu mercur

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel