O ceașcă proaspătă de cafea dimineața vă poate ajuta să vă începeți ziua sau poate acționa ca un stimulent plăcut la prânz pentru a vă menține tonusul.
Cafeaua vine cu câteva beneficii destul de interesante pentru sănătate, cum ar fi micșorarea grăsimii abdominale și chiar scăderea riscului de Alzheimer. Cu toate acestea, cel mai bine este să bei cafea cu moderație, deoarece vine și cu efecte secundare negative, așa că este important să îți urmărești obiceiurile și consumul de cafea.
Chiar dacă îți place să bei cafea pentru a te simți mai alert sau treaz, asta nu înseamnă că ești un fan al gustului. Multor oameni le place să acopere gustul cafelei cu adaos de zaharuri și creme, ceea ce duce la adăugarea de mai multe calorii și grăsimi saturate.
Acești aditivi vin și cu alte probleme care v-ar putea afecta sănătatea.
Un nou studiu al PLOS Medicine Journal sugerează că adăugarea de îndulcitori artificiali în dieta dumneavoastră ar putea fi asociată cu un risc crescut de cancer.
Rezultatele au concluzionat că voluntarii care au consumat cantități mai mari de îndulcitori artificiali, în special aspartam, o versiune mult mai dulce de zahăr, și acesulfam-K, un îndulcitor artificial cu conținut scăzut de calorii, au avut un risc mai mare de cancer în general în comparație cu non-consumatorii. Au fost observate riscuri mai mari pentru cancerul de sân și cancerele legate de obezitate.
Autorii studiului au declarat că descoperirile lor „nu sprijină utilizarea îndulcitorilor artificiali ca alternative sigure pentru zahăr în alimente sau băuturi și oferă informații importante și noi pentru a aborda controversele cu privire la potențialele lor efecte adverse asupra sănătății”.
Dacă nu vă puteți desprinde de obiceiul de a adăuga arome în cafeaua dvs., există modalități de a face consumul de cafea mai sănătos, printre care măsurarea aportului de îndulcitor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu