Medicii de familie vor fi instruiţi pentru depistarea precoce a cancerului de sân, prin programe locale ale Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS), iniţiate contra maladiei care, în România, ucide zilnic opt femei, au anunţat, miercuri, reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale.
"Vom dezvolta programe locale de instruire a medicilor de familie, să nu mai trebuiască să aşteptăm ca statul să facă ceva pentru sănătatea noastră", a declarat director executiv al SECS, dr. Borbala Koo, la o dezbatere organizată împreună cu Societatea Naţională de Medicina Familiei/Medicină Generală şi Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, scrie Mediafax.
Cancerul la sân este prima cauză de deces în rândul femeilor din România, doar 13 la sută din totalul cazurilor noi fiind diagnosticate în stadiile 0 şi 1, la nivelul anului 2007, a mai spus dr. Koo, citând date furnizate de Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sanitar.
Potrivit directorului executiv al SECS, în România, zilnic, 16 femei sunt diagnosticate cu cancer de sân.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci