Medicii din Gaza improvizează morgi din camioane de înghețată. OMS: Situația umanitară „a scăpat de sub control”

Rămășițe ale spitalului Al Ahli din Fâșia Gaza
Rămășițe ale spitalului Al Ahli din Fâșia Gaza

Situatia din Gaza devine din ce in ce mai grava, a avertizat miercuri directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Intr-o postare pe platforma X, fostul Twitter, Tedros a mentionat ca proviziile OMS sunt blocate la granita de patru zile si a adaugat ca "fiecare secunda în care așteptăm pentru a aduce ajutor medical înseamna pierderea unor vieți."

El a făcut un apel pentru încetarea violenței din toate părțile și pentru asigurarea unui acces imediat pentru "începerea livrării de provizii esențiale, salvatoare de vieți" în Gaza.

Într-un context mai larg, sâmbătă trecută, Tedros a declarat că un avion cu provizii medicale OMS a ajuns în Egipt, aproape de punctul de trecere Rafah către Gaza, scrie CNN.

Cu centrala electrică unică din Gaza epuizându-și rezervele de carburant săptămâna trecută, instalațiile de desalinizare a apei de mare au fost oprite, iar apa potabilă este pe cale de a se epuiza pentru sute de mii de civili.

Spitalele se confruntă cu lipsuri de provizii medicale și, în unele cazuri, au fost nevoite să folosească morgi improvizate în camioane de înghețată pentru a face față numărului mare de persoane decedate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel