Medicii din Indonezia au refuzat să castreze un pedofil condamnat la 12 de ani de închisoare

Medici indonezieni au declarat marţi că au refuzat să efectueze o operaţie de castrare chimică unui bărbat care fusese condamnat la această procedură, în plus faţă de pedeapsa cu închisoarea pe care trebuie s-o execute pentru violarea mai multor copii, informează DPA

Un tribunal din provincia Java de Est l-a găsit pe Muh Aris, 20 de ani, vinovat de agresarea sexuală a nouă copii şi l-a condamnat la 12 ani de închisoare în luna iulie.

Judecătorii au ordonat totodată ca bărbatul fie castrat pentru a nu mai putea comite infracţiuni similare atunci când iese din închisoare.

Cu toate acestea, parchetul nu a reuşit să găsească un medic dispus să efectueze procedura, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului procurorului general, Mukri.

"Vom discuta această problemă cu ministrul sănătăţii", a precizat Mukri, fără a oferi alte detalii.

Pudjo Hartono, directorul consiliului profesional al Asociaţiei medicilor din Indonezia, a precizat că efectuarea acestei proceduri încalcă codul deontologic al medicilor.

El a adăugat că procedura ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii persoanei respective, iar beneficiile acesteia sunt discutabile.

În ceea ce-l priveşte, condamnatul a declarat că ar muri mai degrabă decât să fie castrat.

În 2016, parlamentul indonezian a adoptat - la propunerea preşedintelui Joko Widodo - o lege controversată care autorizează efectuarea de castrări chimice în cazul pedofililor condamnaţi, pe lângă pedeapsa cu moartea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel