Medicul acuzat în ancheta privind moartea lui Matthew Perry acceptă un acord de recunoaștere a vinovăției și ar putea face 10 ani de închisoare

Medicul acuzat în ancheta privind moartea lui Matthew Perry acceptă un acord de recunoaștere a vinovăției și ar putea face 10 ani de închisoare / Foto: Captură video Youtube
Medicul acuzat în ancheta privind moartea lui Matthew Perry acceptă un acord de recunoaștere a vinovăției și ar putea face 10 ani de închisoare / Foto: Captură video Youtube

Dr. Mark Chavez a fost de acord să pledeze vinovat pentru conspirație în vederea distribuirii de ketamină la o dată ulterioară.

Mark Chavez, unul dintre cei doi medici acuzați în legătură cu moartea lui Matthew Perry, a acceptat o înțelegere și urmează să pledeze vinovat pentru o acuzație legată de droguri, potrivit People.

Vineri, 30 august, Chavez, în vârstă de 54 de ani, s-a prezentat la Tribunalul Federal Roybal pentru a fi pus sub acuzare în cadrul unui caz ce implică cinci persoane suspectate de implicare în moartea actorului din Friends, în vârstă de 54 de ani, care a decedat în octombrie 2023 după ce i-au fost administrate trei doze de ketamină în aceeași zi.

Chavez a fost acuzat de conspirație pentru distribuirea de ketamină, după ce a admis că a vândut ketamină doctorului Salvador Plasencia, care ar fi furnizat drogurile asistentului lui Perry, Kenneth Iwamasa.

În fața judecătorului Jean Rosenbluth, Chavez a declarat că își înțelege drepturile, iar judecătorul a permis ca înțelegerea cu procurorii să meargă mai departe, conform Associated Press, NBC News și ABC News.

Potrivit AP, Rosenbluth a permis medicului din San Diego să rămână în libertate cu o cauțiune negarantată de 50.000 de dolari, cu condiția să predea licența medicală și pașaportul.

După audiere, avocatul lui Chavez, Matthew Binninger, a declarat reporterilor că acesta este „profund plin de remușcări” și își acceptă responsabilitatea pentru rolul său în moartea lui Perry.

„Face tot ce îi stă în putere pentru a corecta greșeala comisă”, a declarat Binninger, conform AP. „Este profund regretabil și colaborează în totalitate în această situație.”

Binninger a mai adăugat că, deși Chavez a pledat oficial nevinovat vineri, el va pleda vinovat la o audiere viitoare, care nu a fost încă programată. Procurorii au afirmat că Chavez riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Binninger a subliniat, de asemenea, că Chavez a fost de acord să pledeze vinovat deoarece anchetatorii federali „au desfășurat o investigație excelentă”, potrivit NBC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel