Medicul Adrian Marinescu: ”Sunt ambulanțe care așteaptă de aseară”. Curtea de la ”Matei Balș”, ocupată de autospeciale

Facebook - Mihaela Misha Georgescu / Medicul Adrian Marinescu: „Sunt ambulanțe care așteaptă de aseară”. Curtea Institutului „Matei Balș” ocupată de autospeciale
Facebook - Mihaela Misha Georgescu / Medicul Adrian Marinescu: „Sunt ambulanțe care așteaptă de aseară”. Curtea Institutului „Matei Balș” ocupată de autospeciale

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre situația din Institutul ”Matei Balș”, dar și despre valul patru al pandemiei COVID-19. 

Într-o imagine surprinsă dintr-o clădire din apropiere se poate vedea curtea plină de ambulanțe a Spitalului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Aglomerația este atât de mare, încât autospecialele nu au loc să intre sau să iasă. Patru dintre mașinile de intervenție sunt destinate victimelor multiple.

Medicul Adrian Marinescu a vorbit la Digi24 despre situația din spital. 

”Sunt ambulanțe care așteaptă de aseară, din cauza faptului că în camera de gardă, deși avem o secție, este de asemenea ocupată și marea majoritate sunt pacienți care au nevoie de oxigen și clar trebuie să rămână internați, au nevoie de monitorizare. Când toate locurile sunt ocupate, ar trebui să îl transferi, dacă nu ai unde să îl transferi, din păcate, singura posibilitate este să faci alte locuri în ziua următoare, dar lucrurile se repetă, cu aceeași problemă, în a doua parte a zilei”, a spus medicul Adrian Marinescu. 

Peste 200 de pacienți se prezintă zilnic la ”Matei Balș”

Media de pacienți care ajung zilnic la Institutul ”Matei Balș” este de ordinul sutelor. 

”Putem să avem mai mult de două sute de prezentări. Din păcate, un procent important sunt cei care au forme severe și pentru care nu ai nevoie doar de evaluare și să îi trimiți acasă pentru a fi tratați și supravegheați de medicul de familie, în multe cazuri e nevoie de oxigen, de paturi de terapie intensivă, lucrurile devin tot mai complicate și gândiți-vă că în fiecare zi ai alte cazuri, în condițiile în care paturile sunt ocupate. Câte externări să faci într-o zi, astfel încât, alte sute de pacienți care au nevoie de internare să poată să găsească acel pat disponibil?”, a mai explicat Adrian Marinescu. 

Pacienții din ambulanțe, monitorizați

Pentru a evita agravarea situației pacienților care rămân în ambulanțe, medicii îi supraveghează și pe aceștia, deși practic, se află în afara spitalului.

”Încercăm să facem această monitorizare și la nivel de ambulanță, în așa fel încât cazurile să fie sub control, iar în camera de gardă, pacientul să primească tratament la fel ca pe secție. Încercăm să rezolvăm problemele medicale cât se poate de bine. Aș veni și cu o veste bună. Ceea ce s-a întâmplat în aceste zile cu campania de vaccinare este un semn că putem fi la un nivel pe care ni-l doream de mult”, a adăugat medicul Marinescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel