Un medic din Indiana a ajutat o fetiță, victimă a abuzului fizic, care a rămas însărcinată la 10 ani.
Publicitate
Medicul din Indiana care a oferit servicii de avort unei fetițe de 10 ani, violată, este acum cercetat de procurorul general al statului, potrivit unui avocat al medicului. O notificare de la procurorul general din Indiana, Todd Rokita, cu privire la ancheta sa asupra dr. Caitlin Bernard a sosit marți, a declarat avocatul medicului, Kathleen DeLaney.
”Suntem în proces de revizuire a acestor informații. Nu ne este clar care este natura investigației și ce autoritate are pentru a-l investiga pe dr. Bernard”, a spus DeLaney.
CNN l-a contactat pe Rokita pentru comentarii. Procurorul general anunțase anterior că îl va investiga pe Bernard pentru că nu a raportat avortul și posibila încălcare a legilor privind confidențialitatea pacientului.
Notificarea de anchetă este cea mai recentă evoluție dintr-o dramă care l-a pus pe Bernard în prim-planul dezbaterii privind drepturile la avort din Statele Unite, ca urmare a deciziei Curții Supreme care a anulat Roe vs. Wade pe 24 iunie și a pus capăt dreptului federal la întrerupere de sarcina.
Bernard a ajutat-o pe fetița de 10 ani după ce Ohio a interzis aproape toate avorturile după șase săptămâni de gestație, a declarat pentru CNN, la începutul acestei luni, adăugând că fata avea șase săptămâni și trei zile de sarcină. În termen de o săptămână de la hotărârea Curții Supreme, fata a fost supusă procedurii în Indiana.
Conform legii din Indiana, un avort efectuat la o persoană mai mică de 16 ani trebuie raportat Departamentului de Sănătate al Statului și, de asemenea, Departamentului pentru Servicii pentru Copil în termen de trei zile de la avort. Bernard a raportat procedura de avort Departamentului de Sănătate din Indiana pe 2 iulie -- la două zile după ce a fost efectuată - așa cum este cerut de departament, conform documentelor agenției obținute de CNN.
Manifestația a fost una dintre multele inițiative de apărare a dreptului constituțional la întreruperea sarcinii, respinsă de Curtea Supremă.
”Am arestat în total 35 de persoane, inclusiv 17 membri ai Congresului”, pentru că, după ce li s-a ordonat de trei ori să se disperseze, ”au refuzat să elibereze drumul”, au fost declarațiile poliției, potrivit publicației Repubblica.
Ilhan Omar, la fel ca Ocasio-Cortez, exponent al aripii radicale a Partidului Democrat, a scris pe rețelele sociale că a fost oprită în timpul ”unei acțiuni de nesupunere civilă”. ”Voi face tot ce pot pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la atacul asupra drepturilor noastre reproductive”, a adăugat Ilhan Omar.
Ocasio-Cortez a postat un filmuleț cu un polițist care a condus-o de pe stradă în fața Curții Supreme. Aceeași stradă în care s-au adunat zeci de mii de oameni în orele și zilele imediat următoare sentinței prin care, pe 24 iunie, Curtea Supremă a SUA a negat dreptul constituțional la întreruperea sarcinii, amânând reglementarea problemei către statele individuale. O decizie care a declanșat o confruntare politică majoră, în palatele puterii și în piețe.
În această situație, administrația Biden are în vedere declararea unei urgențe sanitare ”limitate” pentru a apăra avortul și, în special, accesul la pastilele care provoacă avort. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu