Medicul Ciornei, semnal de alarmă pentru vaccinați și nevaccinați: Studiile arată CLAR! NU-l mai trageți pe Dumnezeu în asta. Știința și religia, uneori, lucrează împreună

Foto: Facebook Radu Ciornei / Pixabay
Foto: Facebook Radu Ciornei / Pixabay

Medicul imunolog Radu Ciornei a vorbit despre vaccinați și nevaccinați, despre certificatul verde și despre modul în care Dumnezeu este tras în toată controversa despre vaccin. 

Radu Ciornei, medic specialist imunolog, a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19, a teoriilor conspirației și a neîncrederii pe care românii o au în știință și în medici. 

"Să lăsăm specialiștii să vorbească în spațiul public și să-i mai ascultăm din când în când!", a spus Radu Ciornei, în direct la B1 TV.

"În momentul de față, există mai mult studii, unele complicate, care demonstrează că cei vaccinați transmit mult mai puțin boala decât cei nevaccinați. De ce? Pentru că, gândiți-vă că acest virus, așa cum îl știți cu acea codiță, intră în celulă printr-un receptor. Anticorpii monoclonali care se fac în urma vaccinării sunt doar împotriva acelei regiuni specifice a virusului, iar în momentul în care te infectezi și anticorpii se fac în urma virusului întreg, atunci în celulele specifice virusului este prezentat și procesat și se fac multe, foarte multe clone diferite. Unele dintre clone sunt neutralizante, adică aceste clone care se prind de țep. Gândiți-vă că acest virus este ca un rechin. Dacă rechinul este prins de gură de un anticorp, rechinul nu mai poate mușca pe nimeni. Dar anticorpii care sunt făcuți împotriva cozii, rechinul are gura deschisă și poate mușca în continuare. Deci asta o explicație foarte bună pentru toată lumea", a mai spus el. 

Cine e mai contagios, vaccinatul sau nevaccinatul?

"Este clar, nevaccinatul este mai contagios pentru că poate răspândi în atmosferă viruși liberi care nu sunt prinși de anticorpi, într-o cantitate mult mai mare", a mai spus medicul. 

Mai mult, întrebat despre certificatul verde, Radu Ciornei a spus că: ”Acesta este o șansă și o speranță de a ne însănătoși, pentru că, părerea mea, și știu că voi plăti, este că trebuie să învățăm ceea ce este solidaritatea socială. Vaccinul nu este doar o manevră medicală! Vaccinul este o manevră prin care poți pune umăr lângă umăr ca să salvăm cât mai mulți dintre noi, iar acești cât mai mulți dintre noi sunt și pacienții la care virusul nu trebuie să ajungă. Cu cât suntem mai mulți vaccinați, cu atât virusul are mai puține șanse de transmitere către oamenii care dacă sunt atinși de virus au o șansă foarte mare să nu mai câștige lupta cu boala. 

Așa cum dăm ajutor social oamenilor care nu se pot descurca singuri, așa trebuie să acționăm ca societate, să ne vaccinăm. Iar acest certificat verde nu ne arată faptul că suntem mai puțini contagioși sau nu, ci arată că suntem responsabili și ne luăm acestă responsabilitate socială să fim unii lângă alții pentru a ne salva".

"Îi rog pe toți să nu-l mai tragă pe Dumnezeu de o parte sau de cealaltă. Știința și religia, uneori, lucrează în aceeași parte"

În încheiere, medicul i-a rugat pe români să nu-l mai tragă pe Dumnezeu în discuțiile despre vaccin și vaccinare, pentru că Dumnezeu este cel care ajută știința și oamenii să dezvolte astfel de căi de salvare pentru populație. 

"În momentul de față, chiar dacă există multă emoție în jurul vaccinului și al certificatului verde, îi rog pe toți să aibă încredere în știință! Gândiți-vă cine sunt de-o parte și cine sunt de partea cealaltă. De partea vaccinării să știți să sunt oameni cu foarte multe studii, care nu sunt părăsiți de Dumnezeu, așa cum spun unii, ci tocmai Dumnezeu le-a luminat mintea să facă un vaccin pentru a ne salva în momentul acesta. Îi rog pe toți concetățenii mei să nu-l mai tragă pe Dumnezeu de o parte sau de cealaltă, pentru că știința și religia, uneori, lucrează în aceeași parte și trebuie să ne salvăm cât mai mulți dintre noi și cu ajutorul religiei, și cu ajutorul științei", a încheiat Radu Ciornei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel