Medicul Egri Eduard: Trist! Fiecare sfârșit de an școlar îi împarte pe copii în mai multe tabere, unii foarte deștepți cu coroniță

Foto Pexels
Foto Pexels

Medicul Egri Eduard a transmis un mesaj la final de an școlar.

„Fiecare sfârșit de an școlar îi împarte pe copii în mai multe tabere, unii foarte deștepți cu coroniță, alții doar deștepți cu diplomă și fără coroniță iar alții mai putin deștepți. Trist! Îmi amintesc în copilărie, cred că eram prin clasa a 3 a când după marile festivități din careul școlii, toți îmbrăcați în pionierii patriei, m-am trezit la poartă cu un vecin de aceiași vârstă cu mine sunând furibund la sonerie ca să îmi arate diploma cu premiu I, probabil părinții l-au trimis și săracul copil a trebuit să facă un tur de forță pe toată strada și să îi anunțe pe ceilalți copii de marea realizare dar bineînțeles acest gest avea rolul, inclusiv, de a umili copiii care nici măcar o mențiune nu dețineau, eu măcar luasem premiul III, eram evident mai prost ca el, dar totuși aveam o hârtie care chiar dacă atesta acest lucru, culmea scria pe ea premiu.

După povestea respectivă premiile nu mi s-au mai părut importante și nici nu m-au mai interesat vreodată deoarece nu credeam că mai au vreo legătură cu noi copiii ci doar cu adulții. Acum e mai simplu cu aceste anunțuri pe mediile de socializare, nu mai faci nici un efort, doar un simplu click și gata, anunți o rețea întreagă”, a scris, pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

„Tot din acele vremuri, îmi amintesc de învățătoarea noastră mai în vârstă avea obiceiul să "rezerve" premiile întâi unor copii la a căror părinți aveau o anume poziție socială și probabil generau anumite beneficii. În fine, ălea erau vremurile și profesorii se descurcau cum puteau.

În concluzie, dragi copii, adevăratul și cel mai mare premiu este că ați terminat încă un an școlar, iar pentru mine toți sunteți premianți și vă felicit! Să aveți o vacanță plăcută!”, a conchis medicul.

Părinții, atenționați de medicul Egri Eduard, înainte să plece în concediul „mult dorit”: Grea decizie

Medicul Egri Eduard are o recomandare importantă pentru părinți, înainte de a pleca în concediul „mult dorit” alături de copii.

„Părinții de preșcolari care pleacă în perioada asta în concediul mult visat s-au pregătit exemplar, și-au rezervat cazarea și biletele de avion cu luni în urmă, și-au trasat obiectivele de vizitat, și-au pregătit bagajele, s-au documentat riguros dar uită un lucru esențial: cel putin cu o săptămână înainte să nu își mai ducă copilul în colectivități sau la alte chermeze.

De ce? Păi, foarte simplu, așa cum bine știm microorganismele habar nu au că acești copii vor pleca departe și astfel cu o zi, două inainte de plecare copiii au șansa să se îmbolnăvescă”, a scris, tot pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

Ulterior, a adăugat: „Aici sunt două variante: ori pleci cu tolba plină de medicamente și asumandu-ți riscurile de rigoare ori renunți la concediu. Grea decizie.

Ce credeți domnule doctor că trebuie să facem?

Greu răspuns, stiu doar ce trebuia să faceți.”

Vacanțele după COVID, problemă delicată în România. Bulai: Prețuri mult mai mari decât în Grecia. Nu mai zic de Turcia și Bulgaria

Amintim că jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au discutat despre sezonul estival al anului 2022, la „Nod în papură”.

„Pe turism cum vezi lucrurile? E vreo reclamă care te scoate din casă și te duce în vacanță?”, a întrebat jurnalistul în timpul emisiunii de la DC NEWS.

„Teoretic cred că dacă mai zice vreunul ceva de pandemie va fi luat pe sus. Au fost de ajuns doi ani de zile de stat în casă. Probabil că pentru turiști va fi un sezon mai bun, dar din păcate pentru cei din turism nu mai sunt chiar atât de mulți bani. Avantajul este mare că Europa trebuie să mai facă vaccinuri o groază și au prelungit restricțiile cu încă un an. Unii dintre românii care mergeau de regulă prin străinătate nu o să mai meargă și o să aleagă România. Problema delicată este că în România au ajuns prețurile mult, mult mai mari decât Grecia... nu mai zic de Turcia și Bulgaria unde este un decalaj mare”, a răspuns Alfred Bulai.

În Turcia nu e cum crede toată lumea, spune Vâlcu „Noi spunem așa, dar vorbim de Turcia aia nasoală. Dacă mergi cu 400 de euro în Turcia, de banii ăia stai pe un pat de fier și cămăruța e mică, plaja e nasoală”, a replicat Vâlcu.

„Problema este că în unele zone din Turcia se face turism de 3-4 decenii maxim. Trebuie să te ducă mintea să te întrebi: dacă nu a fost zonă locuibilă sute de ani, mii de ani, tu chiar crezi că zona aia poate fi turistică? Pe țărmurile Greciei se trăiește de 2000 de ani. Am fost și eu la mare în Turcia acum mulți ani. În primul rând gândește-te care este atmosfera... După vreo 3-4 zile de sejur au început să se vadă de pe plajă munții. Dar la început nu erau! Îți dai seama ce calitate avea aerul. Era de la căldură. Îmi place să merg cu picioarele goale prin nisip la mare. Acolo nu puteai așa ceva, mergeai pe cărbuni. Nu era foarte bună atmosfera”, a mai spus Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel