Medicul Mihaela Bilic: E fructul ideal pentru români. Are un lucru neobișnuit față de celelalte

 Foto: Spectacola
Foto: Spectacola

Medicul Mihaela Bilic a vorbit despre fructul perfect pe care ar trebui să-l mănânce românii.

Nutriționistul Mihaela Bilic îndeamnă românii să mănânce fructe și legume care cresc în țara noastră. În acest sens, medicul a zis că fructul ideal este gutuia. Este un fruct delicios și versatil, apreciat pentru aroma sa și utilizările sale culinare variate. Este o alegere sănătoasă în dieta zilnică și aduce un gust aparte atunci când este gătită sau consumată în stare crudă.

De ce este gutuia un fruct interesant

„Consider că gutuia este un fruct pierdut al nostru. Gutuia apare toamna și ține toată iarna. Bunica o ținea în geam. Eu nu sunt prietenă cu fructele și întotdeauna am zis: „mai ușor cu fructele pentru că vă îngrașă și vă fac grăsime pe burtă!” Dar gutuia este un fruct foarte interesant. Are atât de multă vitamina C încât imediat ce muști din ea, se înnegrește. Este o dovadă clară. Are un lucru neobișnuit față de celelalte fructe pe care le mănânci rapid. La gutuie este fix pe dos. Gutuia trebuie să o mesteci mult, să o mănânci încet pentru că altfel te îneci. Efectiv simți că mori, se oprește în gât și nu ai cum să fii lacom cu gutuia. Gutuia este fructul perfect pentru a ne dezvăța de lăcomie. Dacă vreți fructe la desert, luați o gutuie și vă promit că nici n-o s-o mâncați pe toată. S-ar putea să vă ajungă jumătate. Asta este interesant. Pe măsură ce mestecăm, ne săturăm”, a zis medicul Mihaela Bilic la PRO TV.

Gutuile pot fi integrate într-o dietă echilibrată și diversificată, aducând numeroase beneficii pentru sănătatea noastră

Gutuia este o sursă bună de vitamina C, fibre dietetice și antioxidanți. De asemenea, conține vitamine precum vitamina K, vitamina B6 și minerale ca potasiul și fierul. Consumul de gutuie poate contribui la menținerea sănătății sistemului digestiv datorită conținutului său de fibre.

Gutuia este un fruct versatil în bucătărie. Poate fi consumată atât în stare crudă, sub forma unor gustări sănătoase sau a unor deserturi, cât și gătită pentru a face gemuri, dulcețuri, tarte, compoturi sau chiar lichior. Gutuia este, de asemenea, un ingredient popular în preparatele culinare tradiționale din unele țări, precum cotlet de porc cu gutuie sau plăcintă cu gutui.

VEZI ȘI: Medicul Mihaela Bilic: „Avocado, o făcătură la nivel de industrie alimentară. Ne-au prostit”. Îl mai mănânci de astăzi? - https://www.dcnews.ro/medicul-mihaela-bilic-avocado-o-facatura-la-nivel-de-industrie-alimentara-ne-au-prostit-il-mai-mananci-de-astazi_945958.html#google_vignette

Urmărește și un interviu exclusiv DC News și Spectacola cu Mihaela Bilic realizat de Georgiana Ioniță:

Youtube video image

VEZI ȘI: Vrei să slăbești cu o legumă-minune? Medicul Mihaela Bilic: Niciodată nu a fost mai ușor - https://www.dcnews.ro/vrei-sa-slabesti-cu-o-leguma-minune-medicul-mihaela-bilic-niciodata-nu-a-fost-mai-usor_940457.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel