Medicul Mihai Craiu: Un semn pe care ar trebui să îl știe toți părinții! Testul paharului poate face diferența dintre viață și moarte

Foto Pexels
Foto Pexels

Mihai Craiu, medic, a atras atenția asupra unui semn pe care ar trebui să îl știe toți părinții.

Medicul Mihai Craiu a atras atenția asupra unui semn pe care ar trebui să îl știe toți părinții, în contextul în care camerele de gardă ale spitalelor de copii sunt pline.

„Un semn pe care ar trebui să îl știe toți părinții! Acum în România sunt pline camerele de gardă de la toate spitalele de copii. Telefonul sună la ambulanță continuu. Medicii de familie răspund unui număr mult mai mare de apeluri decât de obicei. Poate și pentru că am obosit, cu toții, să respectăm reguli stricte, iar relaxarea a fost făcută prea abrupt... În acest context, în care febră au foarte mulți copii, TREBUIE să cunoașteți un semn ce reprezintă o mare urgență”, a transmis medicul. Așadar, potrivit acestuia, când un copil are febră și apar pe corpul lui mici pete (de culoare roșie sau vișinie), care nu dispar atunci când apăsăm cu un pahar de sticlă pe ele, ar putea fi grav: „foarte grav... de obicei meningită sau septicemie”.

„Dacă un copil febril face brusc o erupție pe piele, este un motiv serios ca să vă sfătuiți imediat cu medicul dvs. Dacă există și durere intensă de cap, vărsături în jet, fără motiv, dacă este deranjat de lumină copilul dvs sau dacă îi bombează fontanela (partea moale de lângă creștetul capului la sugari) atunci trebuie să sunați la 112. Sau să mergeți imediat la spital. Testul paharului poate face diferența dintre viață și moarte, în unele cazuri grave. Nu numai la copil...”, a precizat medicul. Conform acestuia, febră fac toți copiii mici când răcesc. Erupție au puțini, notează Mediafax.

Citește și / Peste 900 de noi cazuri de Covid

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 912 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 539 mai puține față de ziua anterioară. 102 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 103 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.097 cu 105 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 279 persoane, cu 8 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 279 pacienți internați la ATI, 238 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 129 sunt minori, 126 fiind internați în secții, cu 21 mai mult decât în ziua anterioară, și 3 în ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până duminică, 65.207 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 9 decese (5 bărbați și 4 femei), niciunul anterior intervalului de referință.

Dintre cele 9 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani, două la categoria de vârstă 70-79 de ani și 6 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de 9 pacienți decedați, 8 au fost nevaccinați și unul vaccinat. Pacientul vaccinat care a decedat avea vârsta între 70-79 de ani și prezenta comorbidități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel