Medicul Sorin Paveliu despre Darius Vâlcov, fișa medicală protestatar

Medicul Sorin Paveliu arată că fapta lui Darius Vălcov, chiar dacă acesta a șters postarea în care publica, fără drept, fișa medicală a unui protestatar, este un abuz de putere de o gravitate fără egal. El arată că instituțiile statului ar trebui să ia măsuri ferme și cere demisia consilierului pe probleme economice. 

Medicul Sorin Paveliu comentează pe pagina sa de Facebook, gestul lui Darius Vâlcov care a publicat, pe aceiași platformă de socializare, fișa medicală a protestatarului Sandi Matei. Chiar dacă la o oră după consilierul pe probleme economice al premierului a șters postarea, fapta rămâne și trebuie penalizată ca atare, spune cunoscutul medic.

„O gravitate fără egal”

Fapta este de o gravitate fără egal, deoarece provine de la unul dintre cei mai înalți demnitari ai statului român, cu funcție de ministru, care influențează major soarta noastră. Din această poziție are acces la fișele de observație și istoricul medical al oricărui opozant politic sau cetățean, din Sistemul informatic al CNAS, prin intermediul STS, SRI sau „al unei păsărici care îi lasă un document la ușă". Imaginați-vă că viitorul candidat de premier ar avea un copil cu disabilități sau cu un cancer - iar Guvernul înțelege să facă uz de aceste informații pentru a se perpetuă la putere", arată Sorin Paveliu. El spune că mai multe instituții ale statului ar trebui să se autosesizeze și să ia măsuri.

Cine ar trebui să ia o poziție

O serie largă de persoane și de instituții trebuie să aibă o reacție promptă, încă din această seară (aseară, n.r.) nu mâine, demonstrând că această țară mai este încă un stat funcțional și nu statul șefului PSD. Premierul Viorica Vasilică Dancila este datoare cu o atitudine imediată - respectiv să anunțe demiterea consilierului. Pe lângă premier, o serie lungă de persoane au obligația legală sau morală la reacție:

a. Ministrul Sănătății în calitate de garant al intereselor pacienților (inclusiv că urmare a legii drepturilor pacienților).

b. Președintele Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

c. Ministrul Justiției care on conformitate cu HG de funcționare „veghează la respectarea ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, prin mijloacele şi procedurile puse la dispoziţie prin prezența hotărâre sau prin alte reglementări;"

d. Europarlamentarii care constată că la nivelul cel mai înalt al statului român, Regulamentările UE, obligatorii prin Tratatul de aderare, reprezintă hîrtie igienică!

e. Avocatul Poporului!", arată acesta.

El spune și că, separat, „toate ONG-urile de pacienți și de apărare a drepturilor omului trebuie să demonstreze că s-au înființat pentru a activa civic și nu pentru a se gudura pe lângaă autorități".

Ne trebuie o lege mai aspră

Ba mai mult, el arată că și legislația trebuie înăsprită.

„Parlamentarii trebuie să plece de la acest precedent pentru a stabili dacă există sancțiuni legale suficient de puternice pentru a preveni repetarea unor astfel de comportamente antisociale. Art. 37 -al Legii privind drepturile pacienților se dovedește a fi mult prea ineficient, fiind și limitat la personalul medical: „Nerespectarea de către personalul medico-sanitar a confidențialității datelor despre pacient și a confidențialității actului medical, precum și a celorlalte drepturi ale pacientului prevăzute în prezenta lege atrage, după caz, răspunderea disciplinară, contravențională sau penală, conform prevederilor legale.""

Protecția datelor, doar pentru unii

Culmea e că gafa consilierului vine find la câteva luni după toată nebunia cu protecția datelor.

Regulamentul General de Protecția Datelor, intrat în vigoare în luna martie, ne-am mâncat sufletul. Avocați, informări, teroare să nu încălcăm legea. Acum, cel mai important demninar cu rang de ministru, mâna dreaptă a premierului ne demonstrează că dacă ești la putere legea nu contează!", arată medicul.

În final, el atacă direct. „Pentru cei care aveau dubii, iată ce înseamnă să lași în funcții de demnitate publică infractori sau condamnați într-o primă instanță! Vâlcov și-a făcut un calcul simplu: reușim să dăm amnistie, orice faptă penală fără violență cu pedepse mici se amnistiază. Dacă ajung să fac pușcărie, fapta asta oricum nu mai contează!!!! Din păcate așa judecă toți hoții și spărgătorii - acum e timpul lor, nu vor fi în veci pedepsiți, vine amnistia!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel