Medicul Vasi Rădulescu: ”Vaccinații transmit virusul mai tare decât nevaccinații?” Văleu de neuronii mei și ai celor care mai înțeleg o fărâmă de știință

Foto Pexels
Foto Pexels

„Cu cât avem mai multe persoane vaccinate, cu atât scade replicarea virală, deci și riscul de apariție al unor tulpini noi”, a explicat medicul Vasi Rădulescu.

„Vaccinații transmit virusul mai tare decât nevaccinații? Văleu! Văleu de neuronii mei și-ai celor care mai înțeleg o fărâmă de știință, zău! Circulă tot felul de materiale care, a propos, ajung la zeci de mii de share-uri! Cum să transmită vaccinații virusul mai mult decât cei nevaccinați, din moment ce vaccinații fac mai rar boala, fac simptome mai ușoare, se negativează mult mai repede în teste? Cum?

Intră virusul în corp la un om vaccinat, anticorpii acționează rapid, virusul este anihilat. Logic că nu are timp de replicare, adică de înmulțire, că el asta vrea, o gazdă primitoare și călduță în care să facă pui”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe contul de Facebook.

„Și perioada în care vaccinații pot da virusul mai departe e scăzută la doar câteva zile, datorită procesului imun. Boosterul e cu atât mai util -> la cei cu minimum 6 luni de la rapel. Apărarea va fi atât de bună încât toate variabilele discutate scad. Cu cât avem mai multe persoane vaccinate, cu atât scade replicarea virală, deci și riscul de apariție al unor tulpini noi”, a explicat Vasi Rădulescu.

Bilanț provizoriu coronavirus. Peste 11.000 de cazuri noi și 591 decese

România înregistrează 11.073 cazuri noi de COVID și 591 de decese. Cinci dintre acestea sunt anterioare.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI marți ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 11.073 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 591 decese dintre care 5 anterioare. Informațiile vor fi detaliate în buletinul informativ de la ora 13.00.

Rata de infectare în București se menține sub 14 la mie

Rata de infectare în București se menține, marți, sub 14 la mia de locuitori.

Marți, rata de infectare a coborât la 13,35, după ce luni a fost de 13,87 la mie.

În data de 10 octombrie, rata de infectare era de 13,6 în Capitală, iar de atunci a continuat să crească.

Cea mai mare incidență s-a înregistrat pe 22 octombrie, când a fost 16,54 la mie.

Rata de infectare a început să scadă pe 23 octombrie, de la 16,53 la mie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel