"Îi urăsc. Sunt nişte nenorociţi". Medvedev îi avertizează pe liderii occidentali: Călăreţii Apocalipsei sunt pe drum

Medvedev amenință: Nu se va mai vorbi de o Baltică fără nucleare, dacă Finlanda și Suedia aderă la NATO
Medvedev amenință: Nu se va mai vorbi de o Baltică fără nucleare, dacă Finlanda și Suedia aderă la NATO

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev şi-a exprimat, într-un mod virulent, "ura" faţă de "degeneraţii" care vor "moartea" Rusiei, afirmaţii ce ilustrează rigidizarea tot mai pronunţată a unora dintre responsabilii de la Moscova în plină ofensivă rusă în Ucraina.

Fostul preşedinte rus şi aliat-cheie al lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, a avertizat liderii occidentali într-un mesaj despre războiul din Ucraina: "Călăreţii Apocalipsei sunt pe drum". Medvedev spune că Moscova va ataca oraşe din vest, lângă UE, dacă Ucraina va folosi rachete furnizate de SUA pentru a ataca Rusia. Săptămâna trecută a scris despre Ucraina şi aliaţii săi: "Sunt adesea întrebat de ce postările mele de pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt nişte nenorociţi şi degeneraţi", informează RADOR.

"Sunt adeseori întrebat de ce postarile mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt nişte nenorociţi şi degeneraţi", susţine în mesajul său Dmitri Medvedev, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin. "Ei ne vor moartea, vor moartea Rusiei. Dar atât timp cât voi fi în viaţă, voi face totul pentru a-i face să dispară", a afirmat fostul lider.

Cuvinte grele

La 30 mai, Dmitri Medvedev a ameninţat pe contul său din Telegram că, în cazul unor lovituri cu rachete asupra unor oraşe ruseşti, Rusia ar putea riposta, lansând atacuri cu rachete asupra "centrelor unde se iau deciziile criminale", dintre care unele nu se află la Kiev, aminteşte în acest context antena rusă a BBC. Medvedev a preluat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei în ianuarie 2020, după ce a pierdut funcţia de prim-ministru în favoarea lui Mihail Mişustin.

Această funcţie a fost creată special pentru el, până atunci neexistând postul de vicepreşedinte al acestui organism, condus de însuşi şeful statului, Vladimir Putin, potrivit BBC în limba rusă. Cariera lui Medvedev, originar din Sankt Petersburg, ca preşedintele rus, a fost strâns legată de Putin, cu care a lucrat îndeaproape din 1999, mai întâi ca director de campanie, şef al administraţiei prezidenţiale şi mai târziu ca prim-ministru.

Nu vede Ucraina în UE

Medvedev respinge posibilitatea ca Ucraina să devină vreodată membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. „Ei știu că aceasta este o minciună” pentru că ar fi „prea costisitor și periculos” pentru Ucraina să adere fie la UE, fie la NATO. Fostul președinte rus descrie conceptul de autonomie a regiunii Donbas „în timp ce regiunea rămâne în cadrul Ucrainei” drept „prostii”. El spune că „deciziile cu privire la soarta Republicii Donbas au fost definitive și nu vor fi întoarse.”

Medvedev a respins, de asemenea, orice acord de pace care implică Crimeea, declarând că doar punerea pe masa negocierilor a fost „o amenințare la adresa integrității teritoriale a Rusiei și un pretext pentru declanșarea unui război cu drepturi depline. Nu există și nu va exista niciodată o forță politică în Rusia care ar fi de acord să discute despre soarta Crimeei. Ar fi doar o trădare națională.”

Ce se va întâmpla pe 22 iunie

Intensitatea luptelor din Ucraina va scădea în cel mult două săptămâni, susțin unii experți militari. Vladimir Putin ar avea noi date limită pentru ocuparea regiunii Lugansk. Expertul militar Oleg Zhdanov susține că, după 22 iunie, ocupanții ruși vor trece probabil la un război de poziție, scrie Unian.net, citând Segodnia. "În principiu, astăzi, activitatea ostilităților este în scădere. Ei încearcă să reia ofensiva în anumite direcții în jurul Severodonețk, dar aceasta nu mai este o ofensivă atât de puternică precum era la începutul săptămânii trecute, când am considerat că situația era aproape critică pentru noi. Și mediul de amenințare era foarte mare", a explicat Jdanov. Potrivit acestuia, rușii încep deja să transfere trupe în alte direcții. "Să vedem la ce va duce. Dar cred că va fi ultima dată (22 iunie - n.r) când își vor concentra eforturile. Atunci, cel mai probabil, totul se va muta într-un război de poziție", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel