Medvedev se teme de ce s-ar putea întâmpla dacă Prigojin pune mâna pe armele nucleare. Scenariu îngrijorător

Dmitri Medvedev/ Agerpres
Dmitri Medvedev/ Agerpres

Dmitri Medvedev a tras un semnal de alarmă cu privire la ce s-ar putea întâmpla dacă Evgheni Prigojin preia puterea în Federația Rusă.

Dmitri Medvedev a declarat sâmbătă că Rusia nu va permite ca revolta trupelor Wagner condusă de Evgheni Prigojin să se transforme într-o lovitură de stat sau o criză globală, transmite agenția de presă rusă TASS, citată de The Guardian.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a spus că întreaga lume ar fi în pragul catastrofei dacă armele nucleare ruseşti vor cădea în mâinile trupelor Wagner.

CITEȘTE ȘI      -      BREAKING NEWS  Primarul din Moscova recunoaște că „situația este dificilă”. Luni se anunță „zi liberă” pentru „minimizarea riscurilor” / Toate evenimentele în aer liber, suspendate

„Istoria omenirii nu a văzut încă cel mai mare arsenal de arme nucleare sub controlul bandiților”, a spus Medvedev. „O astfel de criză nu va fi limitată doar la granițele unei singure țări, lumea va fi pusă în pragul distrugerii”, a adăugat el.

El a adăugat: „Nu vom permite o astfel de răsturnare a situației”.

Medvedev a folosit frecvent o retorică dură de când Rusia a trimis trupe în Ucraina, amintind în mod regulat Occidentului despre arsenalul nuclear al Rusiei, în încercarea de a descuraja SUA și aliații săi să-și intensifice livrările de arme către Kiev.

CITEȘTE ȘI      -      Cine e Evgheni Prigojin, cel care amenință sistemul de putere de la Kremlin. „Bucătarul lui Putin“ a fost condamnat la închisoare și a intervenit în alegerile din Occident

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel