Meirav Eilon Shahar, ambasadorul Israelului la Geneva: ”ONU a dezamăgit poporul israelian”

FOTO: Freepik @natanaelginting
FOTO: Freepik @natanaelginting

Meirav Eilon Shahar, ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, susține că Israel este ”dezamăgit” de lipsa de acțiune a ONU în privința condamnării Hamas.

Ambasadorul Israelului la Națiunile Unite la Geneva, Meirav Eilon Shahar, a declarat luni că țara sa a fost ”dezamăgită” de organismul global, afirmând că șefii agențiilor sale nu au făcut suficient pentru a condamna Hamas și antisemitismul în creștere, relatează Reuters.

”În general, Organizația Națiunilor Unite a dezamăgit poporul israelian”, a declarat reporterilor ambasadorul israelian Meirav Eilon Shahar, numind Organizația Mondială a Sănătății.

De partea cealaltă, șeful OMS, Tedros Adhanom, spune că organizația este încă în imposibilitatea de a lua legătura cu personalul și cu facilitățile de sănătate din Gaza.

Tedros Adhanom a afirmat că lipsa curentului electric în Gaza face, de asemenea, imposibilă ajungerea ambulanțelor la persoanele rănite și că evacuarea civililor nu este fezabilă în astfel de circumstanțe, nici găsirea unui adăpost sigur.

”Este o zi întunecată pentru ONU şi pentru umanitate”, a declarat Gilad Erdan, delegatul permanent al Israelului la ONU, dând asigurări că Israelul va continua să folosească ”toate mijloacele” pe care le are la dispoziţie pentru a ”scăpa lumea de răul pe care îl reprezintă Hamas' şi 'să aducă ostaticii acasă'.

Amintim că Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat vineri, 27 octombrie, o rezoluție prin care cere un ”armistițiu umanitar imediat, durabil și susținut” între armata israeliene și gruparea Hamas din Gaza.

De asemenea, solicită furnizarea ”continuă, suficientă și nestingherită” de provizii și servicii de salvare pentru civilii prinși în enclavă, deoarece știrile sugerează că Israelul a extins operațiunile terestre și a intensificat campania de bombardare.

Citește și: România s-a abținut la rezoluția ONU privind „armistițiul umanitar” în Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel