Aurel Meiroșu, manager dezvoltare afaceri al companiei certSIGN, a explicat, pentru DC News, care sunt provocările pe care le aduc semnăturile electronice.
Aurel Meiroşu (certSIGN) a relatat despre provocările pe care semnăturile electronice le pun în domeniul lor și despre cum se diferențiază acestea.
„Cea mai mare provocare din punctul nostru de vedere este zona aceasta de conștientizare. În primul rând de conștientizare a riscului pentru a alege tipul potrivit de semnătură electronică pe care urmează să o folosești”, a declarat Aurel Meiroșu.
„De ce ar trebui să fie diferite?”, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.
„Riscul dictează în momentul în care alegi tipul de semnătură. Dacă ne uităm la contractele de credit, la contractele de muncă...”, a răspuns Meiroșu.
Vezi și: Contractele de muncă, semnate electronic. Meiroşu (certSIGN): Am fost chiar pionieri în zona aceasta
”Fizic, e o cutumă să te protejezi din toate punctele de vedere, semnând pe fiecare pagină. În schimb, electronic trebuie să semnezi o dată, ăsta e marele avantaj. Documentul în sine, când vorbim de riscuri, vorbim de natura documentului și conținut, dacă e un contract de credit, un contract de muncă sau un contract comercial cu valoare foarte mare, implicit termenul de păstrare este foarte lung, riscul să ai un litigiu sau, de ce nu, o dispută în instanță este foarte mare, față de un document care este mai simplist, cum e o cerere de concediu sau un decont, documente curente în viața unei companii și atunci marea provocare este să conștientizăm acest risc și să reușim să luăm decizia corectă.
O altă provocare a noastră, dacă e să dăm un pic din casă, a fost unul dintre proiectele pe care le-am implementat încă de anul trecut în zona de HR, este vorba despre o companie cu aproximativ 6.000 de angajați, o companie românească. Provocarea acolo a fost una destul de mare, în sensul că și pentru noi a fost foarte important să înțelegem ce înseamnă un proces de HR într-o companie atât de mare. Pe de altă parte a trebuit să facem această analiză comună și împreună să luăm decizia și să hotărâm că semnătura calificată este cea mai potrivită pentru un astfel de scenariu. În momentul de față toți angajații au semnătură electronică la distanță și o pot folosi și în alte interacțiuni. Zilnic folosesc o platformă de-a noastră pentru a se semna și evident că aceste semnături au început să devină disponibile și pentru alte sisteme pe care compania deja le avea implementate”, a relatat managerul certSIGN.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News