Meleşcanu, la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre NATO

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va participa mâine la reuniunea miniştrilor de Externe din statele membre NATO, care va avea loc la Bruxelles.

”Reuniunea va reprezenta un reper important în pregătirea Reuniunii şefilor de stat şi de guvern din mai 2017, fiind ultima întâlnire de nivel înalt înaintea reuniunii liderilor aliaţi. Discuţiile ministeriale vor viza, cu precădere, aspecte legate de rolul Alianţei în proiectarea stabilităţii în vecinătate, urmând a fi abordate atât aspecte legate de vecinătatea estică şi Balcanii de Vest, cât şi de cea sudică, cu accent pe eforturile de combatere a terorismului. Ucraina va fi un subiect distinct pe agendă, o sesiune din programul ministerialei fiind în formatul Comisiei NATO-Ucraina (NUC)”, se arată într-un comunicat al MAE, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului citat, miniştrii vor avea un schimb de opinii cu privire la direcţiile strategice de acţiune a Alianţei în actualul context de securitate.

Totodată, va fi evaluat stadiul implementării deciziilor Summitului NATO de la Varşovia şi vor fi trecute în revistă priorităţile pentru perioada următoare, inclusiv în contextul pregătirii viitoarei Reuniuni a şefilor de stat şi de guvern din mai 2017.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel