Oamenii de știință au testat efectele diferitelor frecvențe de sunet asupra corpului uman și au confirmat că nu există ”brow note” - un mit care susține că o anumită frecvență a sunetului duce la incontinență fecală.
Claire Asher, o jurnalistă cu doctorat în Genetică, Ecologie și Evoluție la Universitatea din Leeds, scrie, pe sciencefocus.com, despre ceea ce specialiștii de limbă engleză numesc ”brown note” – un mit care susținea că o anume frecvență a sunetului ar duce la incontinență fecală.
Claire scrie: ”nu este, din fericire, decât o legendă. Originea acestui mit hilar, chiar dacă tulburător, pare să fie un articol fals publicat în 1974. (...) Cu toate acestea, oamenii de știință au testat efectele diferitelor frecvențe de sunet asupra corpului uman și nu au găsit nicio dovadă” în acest sens.
Însă, incontinența fecală este o afecțiune dificilă – constă în incapacitatea de a controla mișcările intestinale și la scurgerea neașteptată a fecalelor din rect. Specialiștii de la Clinica Mayo, SUA, spune că această boală, numită și incontinență intestinală, are drept cauze: diareea, constipația și leziunile musculare sau nervoase.
”Oricare ar fi cauza, incontinența fecală poate fi jenantă. Dar nu te sfii să vorbești cu medicul despre această problemă comună. Tratamentele pot îmbunătăți incontinența fecală și calitatea vieții. (...) Adesea, oamenii sunt reticenți să-și spună medicilor despre incontinența fecală. Dar tratamentele sunt disponibile și, cu cât ești evaluat mai devreme, cu atât mai devreme vei găsi o alinare a simptomelor tale. (...) Consultați-vă medicul dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră dezvoltați incontinență fecală, mai ales dacă este frecventă sau severă, sau dacă provoacă suferință emoțională”, explică experții de la Clinica Mayo.
Potrivit acestora, ”persoanele cu această afecțiune pot fi în imposibilitatea de a opri nevoia de a face nevoile, care apare atât de brusc încât nu ajung la timp la toaletă. Aceasta se numește incontinență de urgență. Un alt tip de incontinență fecală apare la persoanele care nu sunt conștiente de necesitatea de a evacua scaun. Aceasta se numește incontinență pasivă. Incontinența fecală poate fi însoțită de alte probleme intestinale, cum ar fi: diaree, constipație, gaze și balonare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News