Membrii comandoului american care l-a eliminat pe Osama bin Laden, decorați de Barack Obama

barack-obama-70
barack-obama-70

Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden au mers vineri după-amiază la baza militară Fort Campbell (Kentucky), pentru a se întâlni cu forţa care a efectuat operaţiunea împotriva lui ben Laden.  Preşedintele le-a decernat "o citaţie prezidenţială, cea mai înaltă recompensă care poate fi dată unei unităţi, în semn de recunoştinţă pentru serviciul şi reuşitele lor extraordinare" , potrivit unui oficial, citat sub acoperirea anonimatului.

www.dcnews.ro

"Săptămâna aceasta a fost istorică pentru ţara noastră", a declarat mai târziu Obama, într-un discurs adresat militarilor din cea de-a 101-a divizie aeropurtată, reuniţi la această bază.

Obama a afirmat că eliminându-l pe ben Laden, Statele Unite au "decapitat" al-Qaida. "Am decapitat al-Qaida şi vom ajunge să o învingem", a promis el, sub aplauzele militarilor.

Militarii care au efectuat raidul împotriva lui ben Laden sunt "profesioniştii din umbră ai Americii (...). Ei s-au antrenat timp de mai mulţi ani, ei au devenit mai duri în luptă, s-au pregătit fără încetare pentru această misiune", a precizat preşedintele.

"Atunci când am dat ordinul (de a interveni-n.r.), ei erau pregătiţi. Şi în ultimele zile, lumea întreagă a putut vedea că erau".  "Acestor americani le revine meritul uneia dintre cele mai mari operaţiuni militare şi de informaţii din toată istoria naţiunii noastre", a adăugat el.

Nici un detaliu nu a fost furnizat privind componenţa exactă a comandoului, dar preşedintele s-a întâlnit cu membri ai unităţii de piloţi de elicopter care au participat la raid, dar şi cu alţi membi ai forţelor speciale.

Citește și:

Află aici cine sunt cei care l-au ucis pe bin Laden

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel