Dacă ești genul de persoană care slăbește greu, această idee de meniu pentru dietă te-ar putea inspira.
Ziua 1
Mic-dejun: omletă cu spanac şi roşii
Prânz: salată verde cu ton, castraveţi şi roşii
Cină: orez gătit cu conopidă şi fasole în sos chili
Gustare: felii de măr şi unt de arahide
Ziua 2
Mic-dejun: fulgi de ovăz cu afine, lapte şi seminţe
Prânz: lipie cu hummus şi legume
Cină: somon cu piure de broccoli şi cartof dulce
Gustare: mandarine şi caju
Ziua 3
Mic-dejun: pastă de avocado şi un ou pe o felie de pâine prăjită
Prânz: quinoa cu broccoli şi migdale coapte
Cină: pui la tigaie, fără ulei
Gustare: iaurt neîndulcit cu afine
Ziua 4
Mic-dejun: smoothie cu pudră proteică, fructe de pădure şi lapte de ovăz
Prânz: salată verde cu pui şi porumb
Cină: legume mediteraneene la cuptor, linte şi dressing tahini
Gustare: tort din orez integral cu unt de nuci
Ziua 5
Mic-dejun: clătite din hrişca cu zmeură şi iaurt grecesc
Prânz: supă de legume cu biscuiţi din ovăz
Cină: tacos cu file de peşte şi salată Coleslaw
Gustare: ou fiert cu lipie
Ziua 6
Mic-dejun: felii de măr cu unt de arahide
Prânz: omletă cu mazăre, feta şi mentă
Cină: cartofi dulci la cuptor, piept de pui, legume verzi
Gustare: biluţe proteice din pudră de cacao
Ziua 7
Mic-dejun: brioşe din ouă şi legume
Prânz: un bol cu tofu crocant preparat la cuptor
Cina: paste bolognese din dovlecei cu linte
Gustare: batoane de morcovi cruzi cu hummus
Alimente interzise
- alimente cu indice glicemic mare (dulciuri şi produse zaharoase, băuturi răcoritoare zaharoase, pâine albă, orez alb, cartofi)
- carbohidraţi rafinaţi şi alimente procesate
- prăjituri şi produse de patiserie bogate în calorii şi zahăr
- alimente prăjite
- carne procesată
- alcool
Citește și:
Cum scapi de burtă. Trucul care reduce grăsimea de pe abdomen în doar zece zile
Grăsimea abdominală, cunoscută şi sub numele de grăsime viscerală, duce la o serie de boli - diabet, hipertensiune arterială, Alzheimer şi cancer. Eliminarea sa cât mai repede posibil este cea mai bună pentru sănătatea organismului uman. Diverse studii au arătat că persoanele care consumă "zahăr adăugat" tind să aibă mai multă grăsime viscerală.
Acest lucru este evident dintr-un studiu realizat de oameni de ştiinţă de la Departamentul de Bioştiinţe Moleculare de la Universitatea din California, Universitatea Tufts şi Şcoala de Sănătate Publică Harvard. Potrivit Healthline, zahărul adăugat care se găseşte în bomboane, dulciuri, suc acidulat şi băuturi din fructe conţine aproximativ 50% fructoză (un zahăr simplu), scrie Rador, citând actualno.com.
Oamenii de ştiinţă de la Colegiul de Medicină Osteopatică din California al Universităţii Touro au aprofundat acest domeniu de cercetare.
Image by topntp26 on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News