Meniu de dietă pentru două săptămâni. Ce trebuie să mănânci în fiecare zi

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Alexy Almond)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Alexy Almond)

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme și te-ai gândit să începi să mănânci mai sănătos, avem o propunere de dietă pentru două săptămâni.

PRIMA SĂPTĂMÂNĂ

Luni: un grapefrut, 150 g  peşte proaspăt fiert şi condimentat după gust, 250 g fasole verde fiartă, 5 g de unt, 30 g caşcaval din lapte de vacă, 200 g salată de fructe fără zahăr, 20 g pâine integrală

Marţi: un bol de paste făinoase cu bucăţi mici de carne de pui fiartă, fără sos din comerţ, 125 g de muşchi de vacă la grătar, 250 g de tocană din roşii şi dovlecei fiartă, cu ulei de măsline; 5 g de unt; 100 g de brânză albă de vaci, un fruct de sezon, 20 g pâine integrală

Miercuri: 50 g de salată de castraveţi cu piper şi oţet, 150 g carne de pui friptă 250 g de piure de morcovi, 5 g de unt, 20 g de brânză topită, un măr, 20 g de pâine integrală

Joi: 6-7 ridichi, 100 g de friptură de viţel, 250 g de varză fiartă, 10 g de şvaiţer, două fructe de sezon, 20 g de pâine integrală

Vineri: 50 g de morcovi fierţi, 125 g de peşte fiert şi condimentat după gust, 100 g de compot de pere, 30 g de brânză, 250 g de legume fierte. 20 g de pâine integrală

Sâmbătă: 50 g de salată de roşii făcută cu două linguri ulei de floarea-soarelui, 150 g de friptură de vită, 250 g de ţelină fiartă, un iaurt de 200 g, un fruct de sezon, 40 g de pâine integrală

Duminică: un grapefrut, 150 g de friptură de pui, 250 g de legume fierte, 5 g de unt, 20 g de brânză topită, o banană, 20 g de pâine integrală

A DOUA  SĂPTĂMÂNĂ

Luni: 50 g de varză roşie fiartă, 5 g de ulei de floarea - soarelui, 150 g de pește fript, 250 g de fasole verde fiartă, 10 g de unt, 100 g de compot de mere, 20 g de pâine integrală

Marţi: salată din 50 g de ciuperci fierte, 5 g de ulei de floarea-soarelui şi puţin oţet, două ouă moi, 250 g de spanac fiert, 100 g de brânză albă, 30 g de caşcaval din lapte de vacă, 20 g pâine integrală

Miercuri: 50 g de salată de roşii, 125 g de pui fript, 200 g de ţelina fiartă, două fructe de sezon, 100 g brânză albă, 20 g pâine integrală

Joi: 50 g de ciuperci fierte în abur, 100 g de friptură de vită, 20 g de brânză topită, 200 g de spanac fiert, 20 g de pâine integrală

Vineri: 200 g de morcovi fierţi, 150 g de peşte fiert şi condimentat cu piper şi puţin oţet de mere, 3 cartofi fierţi, 5 g de unt, un iaurt natural, salată de fructe fără zahăr, 40 g de pâine integrală

Sâmbătă: salată de sfeclă roşie cu două linguri de ulei de floarea-soarelui, două ouă tari, 250 g de conopidă fiartă şi cu ou, 250 g de sfeclă roşie fiartă, 5 g de unt, doi biscuiţi fără zahăr, un fruct de sezon, 20 g de pâine integrală

Duminică: 75 g de castraveţi raşi cu puţin oţet şi mărar, 150 g friptură de viţel, 250 g de salată de varză, 5 g de unt, 30 g de brânză, 100 g compot de cireşe fără zahăr, 20 g de pâine integrală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel