Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul Sanador, a spus cum arată un meniu sănătos pe durata unei zile.
„O vorbă înțeleaptă zice așa: Dimineața mănânci singur, pentru că ai o zi întreagă de alergat, poți să mănânci mult. La amiază, împarți mâncarea cu un prieten. Seara, dai mâncarea la dușman. Noi ce facem? Dimineața suntem pe fugă și bem doar o cafea. La amiază, ciupim ceva și mâncăm mult seara”, a spus medicul Doru Negru în cadrul unui interviu acordat DC News și DC Medical.
„Noi trebuie să mâncăm din toate, socotit”, a subliniat medicul. „Eu nu pot să-i spun lui Costică pe care nu-l cunosc mănâncă așa și așa. Și eu am regimul standard. Omul își face regimul în funcție de ce-i place și de ce-și permite financiar. Poți să mănânci și ștevie, poți să mănânci și broccoli. Diferența e de preț și gust, nu de calitate. Eu dimineața dau oamenilor să mănânce ceai, cu brânză, unt și pâine. La ora 10.00 sau 11.00, o gustare, un sandviș. La amiază, o ciorbă, felul doi, o tocăniță și un măr ca desert. Fără pâine la prânz! (...) Seara, o tocăniță de legume, un măr și la culcare”, a spus Doru Negru.
Medicul a reiterat că nu e important ce mănânci, ci cât mănânci.
„Hamburgerul, la ora actuală, este de patru ori mai mare decât cel original”, a precizat Doru Negru.
De asemenea, a mai zis că un obicei extrem de ușor este „sănătate curată” pentru organism. „Urcatul scărilor e sănătate curată. Dar urcăm vreodată scările?! Hai să fim serioși... Și la etajul 1 se suie oamenii cu liftul”, a subliniat specialistul.
În același interviu acordat DC News și DC Medical, Doru Negru a zis că avem o „epidemie îngrozitoare” de obezitate în lume. „Vedeți că obezitatea nu e o boală bolnavă, ci e o boală socio-educațională. Eu o numesc intoxicație cronică voluntară cu mâncare la un sedentar. Asta este! Intoxicație cronică cu mâncare!”, a spus Doru Negru. Mai multe despre acest subiect, AICI!
- Ce suntem făcuți să mâncăm în funcție de dinți
- Câți kilometri trebuie să facem pe zi pentru o viață sănătoasă
- De ce bem sucuri
- Țările cu cea mai mică rată de boli cardiovasculare. Care sunt și care e explicația. Ce rol joacă mâncarea
- Margarina vs. ouă vs. carne
- Ce se întâmplă în organism după 40 de ani. De ce măncâm mai puțin pe măsură ce îmbătrânim
- De ce crește burta. Unde se pune grăsimea prima dată
- Adevărul despre liposucție
- Ficatul gras sau steatoza hepatică
- De ce dietele merg foarte bine în prima săptămână
- Ce e cura de slăbire și de ce e cel mai "păgubos lucru"
- Cum arată o dietă sănătoasă - dimineața, prânz, seara
- Câtă apă trebuie să bem pe zi
- Programul de alimentație rațională
- Adevărul despre cafea
- Diabet
- De ce nu se găsește un medicament contra obezității.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu