Află în articol cu ce bucate l-a răsfățat Vladimir Putin pe Recep Tayyip Erdogan la Soci.
Președinții Rusiei și Turciei au susținut prima rundă de discuții la Soci într-un format extins. Această fază de negociere a fost urmată de un prânz cu delicatese din bucătăria locală. Jurnaliștii care au relatat despre întâlnirea liderilor Turciei și Federației Ruse de la Soci au publicat meniul prânzului celor doi șefi de stat.
Pentru acest prânz au fost servite cinci feluri de mâncare, iar meniul complet a fost publicat de către jurnalistul rus Pavel Zarubin, pe canalul său de Telegram.
Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au putut gusta o salată de păstrăv afumat cu castraveți și avocado și chefin cu roșii și anghinare. Pentru primul fel a fost servită supă kharcho cu carne de vită.
Mâncărurile fierbinți au inclus chefal cu legume și sos de spanac și mușchi de miel la grătar cu piure de păstârnac. La desert Recep Tayyip Erdogan a putut savura "lapte de pasăre". Pe masă au fost prezentate două variante de vin rusesc, alb și roșu, din moșia Divnomorskoye, scrie bfm.ru.
Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a numit discuțiile dintre Putin și Erdogan de la Soci constructive - "a existat o potrivire a ceasurilor", transmite RIA Novosti.
Potrivit TASS, întâlnirea a început cu o invitație din partea lui Putin către Erdogan pentru a vizita Soci nu numai pentru afaceri, ci și în vacanță. Apoi președinții au continuat să comunice la masa negocierilor. Etapa finală a fost un prânz de lucru. În total, liderii au vorbit aproximativ trei ore. Din partea Rusiei au participat și miniștrii Serghei Șoigu și Serghei Lavrov, viceprim-ministrul Alexander Novak, consilierii lui Putin, Maxim Oreșkin și Iuri Ușakov, ministrul Agriculturii, Dmitri Patrushev, șeful Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, dar și alții.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News