Mercenarii Wagner ar intenționa să meargă în Polonia. Lukașenko, amenințări voalate: Să mergem într-o excursie la Varșovia

Mercenarii Wagner ar intenționa să meargă în Polonia. Lukașenko, amenințări voalate: Să mergem într-o excursie la Varșovia / Foto: Pixabay
Mercenarii Wagner ar intenționa să meargă în Polonia. Lukașenko, amenințări voalate: Să mergem într-o excursie la Varșovia / Foto: Pixabay

Alexandr Lukașenko afirmă că mercenarii Wagner își doresc să meargă în Polonia.

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a spus că mercenarii Wagner au început să-l preseze pentru că "vor să meargă la Varșovia".

"Poate că n-ar fi trebuit să spun asta, dar o voi face. Wagneriții au început să ne preseze". "Vrem să merg în Occident, lasă-ne". Eu spun: "De ce trebuie să mergeți în Occident"? "Ei bine, mergem într-o excursie la Varșovia, la Rzeszow", a spus el duminică la o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin.

"Îi țin în centrul Belarusului, așa cum s-a convenit, nu aș vrea să-i mut acolo, pentru că starea lor de spirit este proastă. Și, trebuie să le aducem un omagiu, ei știu ce se întâmplă în jurul statului Uniunii", a spus Lukașenko.

"Prin urmare, ne vom opune acestui lucru în toate modurile posibile și vă rog să analizați această problemă și în propria țară", a subliniat președintele belarus.

Lukașenko acuză Polonia că și-a trimis trupe la granița cu Belarus



În plus, Lukașenko a adus la întâlnirea cu Putin o hartă privind transferul Forțelor Armate ale Poloniei la granița cu Belarus.

"O mulțime de mercenari au fost deja implicați, inclusiv principalele rezerve strategice. Acest lucru sugerează că această politică necugetată de a arunca în iad oameni nepregătiți și mercenari nu va duce la nimic", a spus Lukașenko.

"Ei recrutează activ mercenari. V-am adus în mod special o hartă pentru transferul Forțelor Armate poloneze la granițele statului Uniunii", a spus Lukașenko la o întâlnire cu Putin.

"Vedem că se pregătește terenul. Să zicem că una dintre brigăzi și-a găsit locul la 40 de kilometri de Brest. Am stat la 500 de kilometri distanță, am transferat oameni la 40 de kilometri. Vă arăt o hartă. O vedem cu toții. Și la puțin mai mult de 100 de kilometri de Grodno, a doua divizie a fost transferată, dar brigăzile sunt în curs de regrupare pe teritoriul lor. Iar Rzeszow devine din ce în ce mai activ - aerodromul, unde americanii mută echipamente și altele", a spus președintele belarus, citat de agenția de stat BelTA.

Anterior a fost raportat că o întâlnire între Putin și Lukașenko a început în Palatul Konstantinovsky, situat în Strelna, lângă Sankt Petersburg. 

VEZI ȘI: Contraofensiva Kievului a eșuat, spune Putin. Lukașenko: Dezmembrarea Ucrainei este inacceptabilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel